Olimme lauantaina Cairnterrierikerhon vuosikokouksessa Lahdessa. Kokous oli erittäin mielenkiintoinen, sillä kävimme läpi uutta (päivitettyä) jalostuksen tavoiteohjelmaa. Valitettavasti emme ehtineet kuunnella ihan loppuun asti, kun jo ennalta sovitut menot pukkasivat päälle. Onneksi saatiin kirjallinen materiaali mukaan, joten siihen pääsee paneutumaan ajan kanssa myöhemmin.

Olen todella noviisi näissä jalostuspuolen asioissa ja siksikin aihe oli (ja on) varsin kiinnostava. Enkä ole todellakaan ollut tietoinen esimerkiksi siitä, että noin yhdeksääkymmentä prosenttia uroksistamme ei käytetä jalostukseen ja että lähes kaikilla koirilla löytyy sukutaulusta jossain kohtaa samat kantakoirat. Olen todella iloinen siitä, että tätä asiaa on selvitetty juurta jaksain ja faktat on jaettu kasvattajille (tietty muillekin), sillä asia on todella tärkeä, sen ymmärrän nyt minäkin - ihan peruscairninomistaja. Kiitos Taru!

Kokouksessa valittiin myös uusia hallituksen jäseniä. Ja mikä iloinen ja kannustava yllätys olikaan, että minut valiittiin! Kiitän kaikkia tukijoita luottamuksesta ja tietty Anskua, joka sitkeästi ajanut harrastepuolen asioita - nyt meitä on kaksi :)