Viikko on taas humpsahtanut agilityn merkeissä, ainakin vähän. Tiistaina treenaili Nepa, jonka kanssa mentiin ratatreeniä aiheena putki-puomi -erottelu sekä kontaktit. Ja kepit tietty. Pysäytys puomilla toimii suh' hyvin, mutta A:lla vain silloin, jos itsekin pysähdyn. Kontaktit tuntuu vetävän aina putkia paremmin eli harkan paikkaa siinäkin. Kepit on hyvät ja nyt vaan vahvistellaan niitä mitä kummallisimmista sisäänmenokulmista.

Tänään oltiin sitten Elsan kanssa treenaamassa cairn-porukassa: Rane, Sohvi ja Pomppu sekä kuunteluoppilaana Nepan lisäksi Paavo. Ensin mentiin suoraa linjaa putki-pituus-hyppy ja ihan ok tirppa veti, varsinkin jos Anne vähän kutsui targetin kanssa edessä. Sitten treenailtiin rengasta, joka sujuu neidin osaamiseen nähden superisti. Ja vikaksi kokeiltiin pari kertaa kujakeppejä, baby-keinua sekä ihan hyppy-mutkaputki -osuutta. Kujakepeissä tarvitaan ehdottomasti avustaja targetin kanssa ja huomasin, ettei niitä saa liian alas vääntää, menee muuten hyppimiseksi. Keinua ei pelkää/varo yhtään. Jes!

Anne on kyllä todella pätevä ohjaaja. Ja on ilo seurata hänen työskentelyään, kun treenasi Sohvin kanssa. Liikkeet ovat sulavia ja tulevat luonnostaan ilman turhaa häsläämistä - siinä on mulla todella vielä opettelemista. Anne otti Elsan tason hienosti huomioon, kuitenkin niin, että tirpalta voi jo vaatiakin jotain. Ja sen huomasin itsekin: Elsa kyllä osaa ja viitsii, jos itse vain vaadin ja kannustan sopivasti. Oli myös havaittavissa hieman kehitystä paikallaolossa :)

Nepan mielestä parasta antia tässä aamussa oli tietty alku- ja loppulenkit. Vaikka vähän piti Poppista ojentaa.