Viikko käynnistyi puhtaasti agilityn merkeissä. Elsan alkeiskurssi oli poikkeuksellisesti jo maanantaina, kun normitorstaina aloitetaan pääsisäisen vietto. Ennen Elsan parin tunnin treeniä pääsi Nepa vetämään yksäriä. Jos olivat koirat poikki illan päätteeksi, olin myös minäkin.

Emilia aloitti kysymällä Nepan ja mun kuulumiset. Olihan sitä kerrottavaa: kisarutiineihin, vireen ylläpitoon ja suoritusten tasalaatuisuuteen kaipaamme vinkkejä ja vahvistusta. Ja tietty oman pääkopan hallintaan.

Tehtiin kolmea harjoitusta / radan pätkää, joissa tarkoituksena oli saada vauhtia. Nelli olis kyllä mennyt, mutta ohjaajan kroppa ei taipunut aluksi ollenkaan haluttuihin kuvioihin. Kun niitä aikamme sahattiin, niin jotain sain aikaiseksikin. Täytyy nostaa Nepalle tassua: aina vaan se jaksoi aloittaa alusta ja korjaili muutamaankin otteeseen mamman virheitä. (Tulee mieleen kouluttajani Anjan tokaisu, että Nepa on kyllä siitä hyvä, ettei se häiriinny sun mokista :D ). Tiukat käännökset on meillä läksylistalla, samoin toimiminen prikulleen samalla tavoin sekä treeneissä että kisoissa. Näillä eväillä taas eteenpäin.

Sitten oli Elsan vuoro. Aloitettiin kädenseuraamista ja sen myötä sylkkäriä ja poispäinkäännöksiä. Sitten treenattiin keppejä.  Emilian apukouluttaja Tia seuraili vierestä ja antoi hyviä vinkkejä, kuten esimerkiksi sen, että kannattaa käsiohjauksen lisäksi treenata myös verkoilla, jolloin saa koiran menemään etäämmällä ja vauhdikkaammin - ja oikein. Vähän putkeakin tehtiin lämmittelyksi.

Sen jälkeen harjoiteltiin paikallaan pysymistä yhdistettynä kutsuhyppyyn. Hei - tirppa odotti riman takana siksi kunnes kutsuin. Wau! Tätä siis pitää kyllä tietty treenata lisää, mutta olin kyllä aikas iloinen moisesta edistyksestä. Vikana tehtiin vielä hyppy-putki -yhdistelmää, mikä sujui hyvin. Ainoa miinuspuoli illan treeneissä oli Elsan jatkuva nenä maassa -kulkeminen, ihan koko ajan piti nuuskuttaa. Tästä tavasta pitää päästä eroon heti. Kas siinä taasen askarreltavaa.

Nepan juoksujen takia tämän ja ensi viikon ulkotreenit jäävät väliin. Tuurajat ovat onneksi löytyneet Ojangon hallitreeneihin. Kohti pääsiäistä siis ja se olisi tarkoitus viettää kotosalla liikkuen ja leväten - sekä (plääh!) siivoten. Keskiviikkona on Elsan 1-vuotisrokotus.

Aurinkoista viikon alkua!