Elsa agilityn alkeiskurssi Emilian opeissa  alkoi eilen. Mun päätähtäin on, että en toista samoja virheitä kuin Nepan kanssa. Mutta kai tuo koirastakin vähän on kiinni. Kai.

Elsan ja itseni lisäksi kurssilla starttasi neljä koirakkoa, joista yhdellä ohjaajalla oli jonkinlaista kokemusta agilitysta. Että siinä mielessä koen itseni etuoikeutetuksi, koska tiedän jo nyt, miten EN halua ohjata :) Mutta sehän on helpommin sanottu kuin tehty.

Ekana harjoiteltiin putkea, mikä sujuikin tirpalta erinomaisesti. Kiitos Nepalle, joka on opastanut Elsaa läpi mustien mutkaputkien. Tokana harkattiin hyppyä ja estehakuisuutta targetin avustuksella. Tarkoitus alunperin oli harjoitella tätä lelun kanssa, mutta neiti herkkupeppu ei lelusta välittänyt, vain namit tarjosivat kylliksi motivaatiota moiseen urakkaan. Kolmanneksi pureuduttiin keppien ihmeelliseen maailmaan houkuttelutekniikalla. Koska itse sahasin tätä Nellin kanssa aikoinaan liiaksikin asti, oli oma tekniikka suht ok. Elsa menikin hienosti ja reippaasti, vaikka tuskin vielä tajusi, mitä teki.

Kotiläksyjä tuli roppakaupalla. Ensin pitää löytää lelu, joka olisi tooooosi kiinnostava ja saada tirppa leikkimään myös agikentällä eli toimimaan myös ilman nameja. Kontaktia/kädenseurantaa pitää myös treenata, samoin targettia tulee vahvistaa. Ja sitten jatkojalostaa sitä meidän suurinta haastetta eli paikallaanpysymistä, kunnes lupa lähtöön annetaan. Voi sählä tuota Elsaa! Onnistumisprosentti on ihan ok, jos näköpiirissä ei ole a) hyppyestettä ja b) targettia. Muutoin en ehdi kissaa sanoa, kun tirppa jo menee. Ja kovaa. Mutta se on kai hyväkin? Siis se kovaa. Joka tapauksessa hommaa pisaa tällä saralla.

Tiistaina päästiin Nepan kanssa pitkästä aikaa treenikentälle. Ja intoa löytyi! Otin radan neljän esteen pätkissä, jotta saatiin vauhtia ja onnistumisia. Lelupalkka toimi hienosti. Treeni jäi hieman kesken, mutta luulen, että se on siis Nellille vain ja ainoastaan hyväksi. Onpahan seuraavalla kerralla intopiukee koiruus. Treenitaukoa jälleen hetken verran luvassa, koska viime viikolla alkoi juoksu. Tosin maanantaina päästään pöksyt jalassa yksärille Emilian luo. Jänskää!

Viikonloppuna luvassa on Cairnterrierikerhon vuosikokous sekä juhlagaala. Siispä lilaa luomeen, korkkarit jalkaan ja juhlistamaan kerhon taivalta. Viikonloppuja kaikille!