Taas on meno sellaista, että heikompia hirvittää. Porkkanasta on toivuttu ja syksyn treenikausi täydessä vauhdissa.

Torstaina oli Elsan agitreenit. Ryhmä harjoitteli treenisuunnitelman mukaisesti kontakteja. Kaikilla meni valtavan hienosti, paitsi Elsalla, joka näki puomin ja A:n ehkä kolmatta kertaa elämässään. Aavistin tämän kyllä etukäteen, mutta mentiin silti. Yksi kiekka riitti ja palataan takaisin kotisorvin ääreen.

Esittelin ryhmäläisille 2on2off- ja juoksukontaktin. Juoksukontaktista on moni (siis yleisellä tasolla) kiinnostunut ja se mielestäni sopii varsinkin isoille koirille. Apuvälineinä voi käyttää kehikoita, jollaiset itsellänikin on. Alunperin mulla oli tarkoitus opettaa Elsalle juoksukontaktit, mutta useastakin syystä luovuin ideasta. Ensinnäkin Elsan nopeus tulee aiheuttamaan tälläiselle kanki-Kaikkoselle tulevaisuudessa ongelmia, joten pysäytyskontakti saattaisi antaa mulle hieman anteeksi radalla. Toisekseen juoksukontaktin opettaminen on pitkä ja kivinen tie. Mun taidot ja kärsivällisyys eivät tule riittämään. Kolmanneksi, treenata tulisi tosi vähän kerrallaan tosi usein ja siihen mulla ei riitä resurssit. Varsinkin, kun omalla takapihalla ei riitä tila (eli pitäisi aina lähteä kentälle / halliin). Joka tapauksessa olen varsin iloinen keväällä käymästäni juoksukontaktiseminaarista Iida Vakkurin johdolla, se avasi tätä asiaa hurjasti.

Odotan sunnuntaita kuin kuuta nousevaa. Nepan rallytoko alkaa. Meitä on kuuden hengen ryhmä, jossa pääasiassa seuramme (TuuKK) jäseniä. Loput rekrytoitu :) Kyltit on tulostettu ja laminointikone odottaa korkkausta pöydällä. Kyltinpidikkeet haettiin Ikeasta, ne välttää meille näin aluksi vallan mainiosti. Ja kaiken hyvän lisäksi, saatiin koko talveksi vakkarihallivuoro rallytokoa varten. Supertäpinöitä pitelee täällä.

Arvatkaas, mitä menin tekemään? Kisahammasta on kolottanut, kun agikisoihin ei olla päästy. Ajattelin mennä Nepparin kanssa ottamaan tuntumaa rallytokoon ja ilmoitin meidät epiksiin syyskuun lopussa. Vanhana agilistina luulin, että kun ilmossa luki, että X euroa per startti, saan ottaa pari starttia (ja maksoin ne myös). Noh, kisatoimikunnalta tuli vastaus, että samassa luokassa ei saa ottaa kuin yhden startin (tosimölleihin siis ilmosin meidät), joten toinen startti siirrettiin alokas-luokkaan. Ja paras on, että alokas-luokka on ennen tosimöllejä. Hyvä minä.

Tänään menen ahertamaan seuramme syystalkoisiin. Tarkoituksena saada agikontti hyvään järjestykseen sekä siistiä kenttäaluetta. Sunnuntaiaamuna suunnataan Mintun, Lucan, Tacon ja Ricon kanssa uimalaan. Saas nähdä, mikä härdelli siellä saadaan aikaiseksi.

Viikonloppuja! Raportoin heti rallytokon jälkeen, kuinka homma starttasi.