Takana on aivan mielettömän fantsu viikonloppu Virroilla! Porkkana 2014 eli cairnistien harrasteviikonloppu onnistui yli odotusten: paikka oli mitä mahtavin, saatiin paljon uusia ystäviä (cairneja ja cairnisteja), päästiin kokeilemaan uusia juttuja sekä nauttimaan todella hyvästä seurasta.

Perjantaina neljän maissa saavuttiin Merjan ja Väiskin sekä Kirsin kanssa Marttisiin. Nopea lenkki koiruuksien kanssa ja majoittuminen, jonka jälkeen päästiin heti asiaan.

Eläinkouluttaja Tommy Wiren oli saapunut meille luennoitsemaan aiheesta Onnistu koirasi koulutuksessa. Olin aivan myyty Tommyn tapaan luennoida sekä tietysti luennon sisältöön. Sain monta ahaa-elämystä sekä uusia tapoja lähestyä meidän omia "ongelmakohtia". Todella avartava huipputason luento, täydet pisteet!

Luennon jälkeen ohjelmassa oli (kiinnostuneille) verijäljen teko seuraavan päivän MEJÄ-esittelyä varten. Ensin Katja kertoi yleisesti hieman MEJÄstä ja jäljen tekemisestä sekä esitteli tarvittavat varusteet. Tämän jälkeen vedettiin itse jälki, joka ei olosuhteista johtuen ollut ihan sääntöjen mukainen, mutta idea kävi selville.

meja3-normal.jpg meja5-normal.jpg
Katja kertoo jäljen aloituspaikasta Tässä tehdään jälkikulmaa ja makuuta
   
meja8-normal.jpg meja9-normal.jpg
Kaikki seuraavat tarkkana kuin porkkana :) Jäljen loppuun laitettiin sorkka

 

Perjantai-ilta päättyi yhteiseen iltapalaan. Sen jälkeen lenkkeiltiin omassa porukassa ja painuttiin pehkuihin.

Lauantaiaamuna oltiin Merjan kanssa early-birdejä ja lähdettiin puoli seitsemältä aamulenkille. Tallusteltiin pitkospuita luontopolulla ja bongattiin lintutorni sekä Herraskoski. Lenkkimaastot olivat Marttisissa muutenkin tosi kivat. Lenkin jälkeen aamupalalle ja sitten alkoi action.

Meidän ensimmäinen aktiviteetti oli toko. Elsan kanssa treenattiin perusasentoa sekä tutustuttiin noutokapulaan. Kapula ei ollut ihan Elsan mieleen, se kun ei ollut pyöreä eikä se vinkunut. Mutta kyllä Elsa osoitti sentään jotain kiinnostusta sitä kohtaan, joten tästä on hyvä jatkaa. Perusasento on myös vielä hakusessa, mutta Hennan neuvoilla kun treenataan, niin saadaan varmasti tirppa oppimaan.

Iltapäivällä lounaan jälkeen oli Nepan vuoro rallytokoilla. Neppari oli kyllä hyvä rallisti! Suvi oli tehnyt meille radan, jota päästiin kokeilemaan useampaankin otteeseen. Meille vaikeuksia tuotti Stop -1 askel - 2 askelta - 3 askelta -toiminta, mutta saatiin siihen heti täsmäohjeet Suvilta. Muutoin olin varsin iloinen Nellin suorituksesta ja rallytokointo sen kuin kasvoi.

neppari_rallytoko-normal.jpg neppari_rallytokoilee-normal.jpg
Tässä kuivaharjoitellaan Tositoimissa radalla (älkää kysykö, miksi mulla on tollainen asento..)

 

Aktiviteettien päättymisen jälkeen sai valita, meneekö katsomaan Merjan pitämää hajuerottelu-demoa vaiko MEJÄ-demoa (jonka esityö tehtiin siis perjantaina). Olimme Nellin kanssa niiden neljän koirakon joukossa, jotka valittiin kokeilemaan jälkimmäisessä demossa verjälkeä. Neppari ei ole siis koskaan jäljestänyt mitään. Katja näytti ensin omilla koirillaan, Sirpalla ja Aapolla, miten jäljestämisen kuuluisi sujua. Sitten päästiin Nepan kanssa heti eetteriin. Nelli nuuski innokkaasti aloituspaikkaa ja verta, sen jälkeen siirtyi puoli metriä sivuun ja merkkasi pienet pissat mättäälle. Sitten iski ramppikuume, kun huomasi, että koko joukko seurasi herkeämättä, mitä Nelli tekee seuraavaksi. Katja ohjasi Nellin kuonoa oikeaan suuntaan, mutta Nepa oli varsin epäluuloinen moista toimintaa ja Katjaa kohtaan. Päästiin kuitenkin alkuun ja paikoin Nelli jäljestikin ihan oikeasti. Makuun merkkasi, mutta väitän, että se johtui enemmänkin siitä, että Aapo oli sen jo merkannut. Lopun sorkka oli tosi pelottava, nuuski sitä kyllä, mutta ei ollut sen enempää kiinnostunut. Joka tapauksessa päätin, että tätä lajia kokeilemme uudestaan, oli sen verran mielenkiintoista.

Sitten oli vuorossa kouluttajien leikkimielinen agilitykilpailu, jossa sain kunnian toimia tuomarina. Tuomariston muodostivat Merja, Tiina ja Arto ja he tarkkailivat koirakkojen yhteistyötä ja esityksen viihdyttävyyttä. Ensimmäinen kierros mentiin ilman ääntä ja toinen ilman käsiä eli ihan helpolla ei kouluttajat päässeet :) Yleisöllä oli hauskaa ja kaikki suoritukset palkittiin raikuvin aplodein. Lisäksi tuomaristo palkitsi kaikki kouluttajat omien kriteereidensä mukaan. Kisan jälkeen suunnattiin iltapalalle.

Lauantai-ilta päättyi yhteissaunaan. Oli mukava saunoa, istuskella terassilla ja höpötellä mukavia. Jotkut hurjat uskaltautuivat uimaankin. Ilta sujui rattoisasti parin lasillisen siivittämänä, eikä unen tuloa tarvinnut kauaa odotella.

Sunnuntaina startattiin aamulenkille jälleen puoli seiskalta. Kierrettiin vähän eri lenkki: ohitettiin Herraskosken kanava sekä hevoslaidun. Aamupalan jälkeen meidät jaettiin joukkueisiin leikkimielistä loppukoetta varten. Meidän joukkueessa oli poikkeuksellisesti kolme henkilöä, mutta otin itse molemmat koirat mukaan, jolloin koiria oli muiden joukkueiden tavoin neljä. Ensimmäinen rastimme oli agility, jossa piti vastata kolmeen kysymykseen ja suorittaa kaksi rataosuutta. Nelli sai kunnian agiliidata, koska radalla piti mennä lähinnä putkea.

neppari_aksailee-normal.jpg neppari_agility-normal.jpg
Neppari liitää... ...ja vauhtia piisaa!

(Kuvat: Ansku Kauppila / Elina Mauno)

Sitten oli vuorossa rallytoko-osuus, jossa Paula ja cairninsa tekivät hyvän suorituksen ja sitten vastailimme kolmeen kysymykseen. Naksutteluun pääsimme osallistumaan kaikki, vaikka se olikin eniten Marjan ja Piken heiniä. Lopuksi oli vuorossa toko-osuus, jossa Neppari näytti mallikkaan perusasennon.

Kokeen jälkeen mentiin pakkaamaan kimpsut & kampsut ja luovutettiin kämpän avain. Ennen lounasta otettiin vielä rannassa yhteispotretti koko poppoosta muistoksi mahtavasta viikonlopusta. Lounaalla kouluttajat sanoivat sanasen ja saivat ansaitut aplodit. Sitten aloitimme kotimatkan hymyssä suin.

En voi kyllin kiittää järjestäjiä, kouluttajia ja osallistujia menneestä viikonlopusta - oli se vaan niin huikea!

KIITOS!

P.S. Toivon mukaan tästä tulee perinne.