Ennen torstain varsinaisia treenejä harkattiin Nepparin kanssa rallytokoa. Intopiukeena Näppärä tarjoaa aluksi kaikkea mahdollista ennen kuin malttaa keskittyä. Elsan kanssa treenattiin laatikkoa ja verkkokeppejä. Ja kyllä vain, edistystä on nähtävissä! En voi kyllin kiittää Minttua superhienosta paneutumisesta mun ja tirpan treenaamiseen. Verkkokepit sujuu hienosti ja kohta aletaan vaikeuttamaan eri kulmien ja etäisyyden myötä. Laatikkoharkatkin edistyy mainiosti: tirppa hakee asennon ja odottaa vapautusta targetille.

Ryhmän kanssa treenattiin putki-kontakti-erottelua. Tein harjoituksesta ehkä hieman liian vaikean, koska harva koirista haki itsenäisesti kontaktille putken jälkeen ja ohjaaja joutui saattelemaan, jolloin oma linja ei ollut hyvä. Mutta harkkaamalla saadaan tätäkin eteenpäin. Muutoin ryhmäläiset vetivät hienosti koko radan, jotkut vähän vauhdikkaammin ja toiset mietteliäämmin.

Tämän jälkeen siirryttiin Elsan kanssa oman ryhmän treeneihin. Tehtiin mukailtua rataa. Tirppa toimii hienosti, kunhan mä vaan olen ajoissa. Harkattiin lähdön lisäksi takaakiertoa ja jekkuputkia, jotka tirppa pinkoi satalasissa oikein. Nepparikin pääsi höntsäilemään. Vauhtia oli, mutta kepeillä koiruus heitti mua kyssärillä: mitkäs nää on, nevahöörd :)

Perjantaina pantiin molskis ja loiskis kera Mintun poppoon. Älämölöä ja vaarallisia tilanteita riitti, mutta kunnialla selvittiin. Ovat nuo karvanopat sen verta täpinöissään uimisesta, etteivät juuri toisistaan välitä.

Lauantaina heräsin kukonlaulun aikaan keittelemään hyppytekniikkakurssilaisille kaffetta. Kävin varmistamassa, että paikan päällä oli kaikki kunnossa ja sen jälkeen pääsin askartelemaan ihkaomia verkkoja Elsalle. Parin tunnin ähellyksen jälkeen verkot olivat valmiit ja toivon mukaan ovat myös toimivat. Hieman taitaa olla tiukanpuoleiset. Ans kattoo, mitä tirppa tuumii.

Askartelusession jälkeen suunnattiin Heidin kanssa metsään. Elsan velipoikakin oli mukana. Mukava yllätys lenkkeilyn lomassa: törmättiin lajitoveriin, joka oli kunnioitettavassa 14 vuoden iässä. Itse rauhallisuus siis verrattuna meidän ryhmärämään. Iltapuhteiksi kävin vielä talkoilemassa KATin hallilla, joka siis tänään maanantaina korkataan sekä rallytokon että agilityn osalta.

Sunnuntaiaamu toistui lauantaina kaltaisena. Pientä flunssaa yritti pukata, torppasin yrityksen kunnon aamupäikkäreillä. Iltapäivällä lähdettiin tutustumaan uuteen metsälöytööni, joka vaikutti tosi kivalta lenkkeilyreitiltä. Menemme varmasti uudelleen, varsinkin kun sijainti on ihanteellinen ajatellen treenikenttäämme. Lenkin jälkeen suunnattiin rallytokotreenihin, jossa meillä oli vierailevana kouluttajana konkari-Suvi. Saatiin täsmävinkkejä ja ohjeita tuleviin harjoituksiin. Kiitos Suvi! Rallyn ohella testasin Elsan uudet verkot, jotka näyttivät kelpaavan tirpan keppitreeneihin. Huippua!

Tällä viikolla kalenterissa on agilitya kahtena iltana ja rallytokoa yhtenä. Keskiviikkona mennään Elsan kanssa esittelemään cairnien ihanuutta tuttavaperheelle, joka harkitsee uutta perheenjäsentä. Consider it done.