Elsa. Tirppa, jonka agilitykyvyistä en ollut vakuuttunut ennen kuin nyt. Tällä viikolla.

Perjantaina oltiin vapaatreenivuorolla hallilla Mintun koutsaamana. Verkkokeppi-projekti on edennyt siihen vaiheeseen, että vaikeusastetta nostettiin hurjasti. Kokeiltiin 45 asteen kulmaa sisääntuloon. Kokeiltiin ohjaajan häiriöllä. Kokeiltiin kahden hypyn takaa vauhdilla. Kokeiltiin ohjaajan ollessa kauempana kepeistä. Kokeiltiin takaaleikkauksella. Elsa teki kaiken oikein. Siis uskomatonta! Tirppa on niin keskittynyt keppeihin ja focus on eteenpäin, sille on ihan sama, missä mä olen ja mitä mä teen. Uhallaan yritettiin saada se stiplaamaan, mutta ei.

Keppien jälkeen treenattiin kontaktia. Tehtiin sekä laatikolla että A:n alastulolla. Elsa tarjoaa asentoa hienosti ja on ymmärtänyt targetin merkityksen täydellisesti. Tätäkin treeniä vaikeutettiin siten, että lähetin Elsan laatikolle, jäin itse taakse ja Minttu oli edessä targetin kanssa. Tässä tuli stipluja, mutta Elsa korjasi ne upeasti: meni vauhdilla laatikon päältä kohti targettia, mutta palasi sitten laatikolle asentoon, rintamasuunta kohti targettia. Superhyvä! Ilman vauhtia sujui mallikkaasti.

Päästettiin Elsa myös spurttaamaan radalle. Tuulennopeudella se veti. Ihan hirvittää. Takaakiertoa harkattiin, samoin hyppysuoraa putkeen. Reagoi jälleen vahvasti mun liikkeeseen.

Eilen oltiin cairnien agilitypäivää viettämässä Jyväskylässä. Kouluttajana toimi Julia Kärnä. Tehtiin pitkästä radasta kolme pätkää, jossa treeniaiheita olivat saksalainen, ennakoiva valssi sekä irtoaminen hypylle ja siitä loppusuora. Mun fysiikassa on julmetun paljon kehitettävää, mutta tirppa suoriutui upeasti.

Tässä ensin video alkuradasta ja saksalaisesta, johon meikä ei meinannut millään taipua.

Sitten video radan keskivaiheilta, jossa harkattiin sitä ennakoivaa valssia.

Lopuksi pari videota loppusuorasta. Tästä lähdetiin ja tähän päästiin.

Elsa sai vauhdistaan ja motivaatiostaan hurjat kehut Julialta, joka kysyi pilke silmäkulmassa, olisko Elsa myynnissä. Kanssatreenaritkin kehuivat tirppaa, harvoin kuulemma näkee tuollaista cairnnarttua. Voitte arvata, että mulla tuli hyvä mieli ja lisää motivaatiota.

Ihan hurjasti on Elsa siis kehittynyt lyhyessä ajassa. Tästä kiitos osaaville kouluttajille, erityisesti Mintulle. Arvostan niiiiiiiin sikana, ettei mitään rajaa. Kunhan vain kehittyisin myös itse Elsan mukana :)