Nimittäin rallytokokisoihin liittyen. Kisoihin on äärettömän vaikea päästä mukaan, sillä ilmoittauminen aukeaa yleensä klo 00.00 ja jos ilmo ei lähde viimeistään 00.01, ei mukaan enää mahdu. Älytöntä. Luulisi nykytekniikalla olevan mahdollista saada tähän parempi ratkaisu. Toki ymmärrän, että koirakkomäärään on oltava joku maksimi, mutta silti. Oltiin Maijun kanssa ajateltu korkkaavamme kisaura marraskuun lopulla, mutta ilmo pitää lähettää juuri sinä yönä, kun humppailen laivalla Ruottin maalla. Höh.

Iloisempia juttuja sitten. Sunnuntain uimasessiot sujuivat märissä merkeissä. Huippua oli nähdä Taikan kehitys: aiemmin rampilla arasteleva koiruus syöksyy nyt innosta puhkuen lelun perässä altaaseen. Toisin kuin Elsa, joka ei millään tahdo ymmärtää, että sen lelun saa sieltä altaasta vain uimalla. Treenit jatkuu. Taidan muuten olla jo omaisuuden velkaa uimalaan, sitä tahtia tirppa on tuhonnut vinkukoiria...

Sunnuntaina jatkettiin aktiivista päivää metsässä kera Elsan siskon. Madde oli aluksi sitä mieltä, että turpaan tulee siskoseni. Muutaman yrityksen jälkeen kuitenkin juostiin yhdessä sama keppi suussa. Neppari tyytyi katselemaan sivummalta.

Eilinen ilta vierähti hallilla. Ensin treenailtiin Elsan kanssa verkkokeppejä ja sitten kontakteja. Samalla myös paikallaoloa lähdöissä. Viimeksi mainittu sujuu vaihtelevalla menestyksellä. Verkkokepeillä tehtiin suoraa linjaa vauhdin kanssa sekä vinoa linjaa ohjaajan ollessa kauempana kepeiltä. Elsa veti superhyvin! Kontaktitreenit tehtiin laatikon sijaan A:n alastulolla. Käskyn saatuaan Elsa hetken mietti, että missä se laatikko on, mutta hokasi nopeasti, että asentoa haetaankin alastulolle. Hienosti osasi myös odottaa vapautuskäskyä targetille. Jippii!

Nepparin rallytreeneissä keskityttiin viilaamiseen. Harkattiin vasemmalle käännöksiä sekä seisomista ja askelseuraamista (onko toi edes oikea termi?). Nepa on kyllä fiksu koiruus, vaikka innokkuus aina välillä saa yliotteen ja tarjotaan kaikkea mahdollista ennen kuin taas keskitytään.

Elsan ratatreenit olivat vauhdikkaat. Persjättö onnasi muutaman yrityksen jälkeen. Pussista ja pituudesta tirppa suoriutui mallikkaasti. Elsa reagoi kyllä tosi vahvasti mun liikkeeseen. Niin hyvässä kuin pahassa. Eli tämä asia pitää huomioida ja treenattavaa riittää irtoamisissa.

Tänään lepäillään ja huomenna kutsuu uimala. Perjantaina luvassa Minttu-treenit hallilla. Can't wait!

Aijuu. Meille kelpaa palkkaleluksi vain tietty piikkipallo. Edelliset oli jo niin heikossa hapessa, että piti hommata uusia. Helpommin sanottu kuin tehty. Löysin kuitenkin etsinnän tuloksena kyseisiä palloa netistä. Posti ilmoitti, että lähetys on noudettavissa.