Kulunut viikko on taas ollut varsin puuhakas. Sekä koira- että muiden menojen osalta. Maanantai käynnisti viikon tuttuun tyyliin rallytokon ja agilityn merkeissä. Rallytokossa tehtiin Nepan kanssa kolmea rataharjoitusta ja siinä ohessa treenasin Elsan kanssa verkkokeppejä Mintun valvovan silmän alla. Rallyssa meidän täytyy nyt Nepparin kanssa keskittyä alokas- ja avoimen luokan liikkeiden viilailuun ja ajattelinkin huomisiin treeneihin poimia pari ihan perusrataa harkattavaksi.

En ole vielä ihan satavarma, onko tämä rallytoko loppupeleissä mun ja Nepan juttu. Siis kisamielessä. Toki treeninä ja harrastuksena varsin pätevää. Odotan tosi innolla marraskuun koiratanssipäivää, toivon saavani lajiin kunnon kipinän.

Elsan aksailut sujuivat vauhdikkaasti. Tehtiin ns. hyppyrataa, jossa hyppyjen lisäksi putkia, pituus ja muuri. Tirppa the nopsajalka laittoi mammaan vauhtia ja kouluttajakin totesi, että takaaleikkauksien harjoitteluun mars. Persjättöihin en ehdi ikinä.

Torstaina oli vielä omalle ryhmälle agitreenit. Tehtiin rataharjoitusta, jossa hyppyjen lisäksi putki, muuri, rengas ja kepit. Ryhmäläisiä oli paikalla kolme ja kaikki suorituivat varsin hienosti radasta. Vaikeutettiin vikoille kierroksille siten, että ensin ei saanut käyttää ääntä ja sitten ei saannut käyttää käsiä. Oli metkaa huomata, että koiruudet tekivät upeat radat ja ohjaajat myönsivät, että omat huitomiset ja kiljumiset on syytä jättää minimiin.

Tein saman radan Elsan kanssa pari kertaa. Ilman keppejä tosin. Tirppa veti näppärästi, myös renkaan oikein joka kerta. Jes. Nepparikin pääsi viilettämään pari kiekkaa ja näytti mammalle, että agility on tassussa edelleen.

Lauantaina käytiin Mintun ja Lucan kanssa pelto-metsä-lenkillä. Mikään ei tuo iloista mieltä niin paljon kuin innosta puhkuvat koiruudet, jotka viilettävät satasta ja leikkivät. Aurinkokin paistoi. Ja koiraa puhuttiin.

Tuossa aiemmin mainitsin, että sain jaettua parin talvikuukauden osalta vapaakortin hallille yhden ryhmäläiseni kanssa. Tämä ei sitten kuitenkaan onnistunut käytännön syistä. Mutta olin varsin onnekas, sillä sain loppuvuodeksi vapaakortin seuramme kautta ja nyt päästään treenailemaan Elsan kanssa myös viikonloppuisin.

Lauantaina heti korkattiin vapaakortti ja kaapattiin Minttu koutsaamaan. Ensin päästeltiin innokkuushöyryt veks hyppy-putki-spurttailuilla. Sen jälkeen treenailtiin keppejä ja lopuksi 2on2offia. Minttu on kyllä ihan paras koutsi! Täsmäohjetta sateli toisen perään sekä jatkotoimenpiteet. Saatiin myös parit kehupeukut nopeudesta ja motivaatiosta. Ihan mielettömän hienoa, että Minttu viitsii uhrata omaan aikaansa meidän koutsaamiseen. Kyllä joulupukki mahtaa Minttua muistaa :)

Kohta lähdetään Hyvinkäälle uimaan. Polskimassa mukana Väiski sekä Nepan tyttö Taika. Kosteaa meininkiä siis luvassa.