Meikän mittapuulla onkin vierähtänyt kotvanen viime kerrasta, pahoitteluni. Mutta täällä taas ollaan.

Viime viikon maanantaina rallytokoiltiin Nepparin kera. Harkoissa oli pari radanpätkää, joista toisessa piti treenata oikealla puolella tehtäviä liikkeitä. Ne onkin meille haastavia, tuo seuraaminen kun on aina aiemmin tehty vasemmalla puolella. Ja se vasen on kyllä iskostunut Nellin päähän tiukasti. Siis hyvin :) Muutoin treenit sujuivat kivasti, hiottavaa löytyy aina.

Rallytokoilusta siirryinkin luontevasti agilityyn kera Elsan. Radapätkää tehtiin, aiheena meidän kohdalla persjättö. Suht vaikea sellainen, jota tahkottiin useammankin kerran. Videota olis ollut teille tarjolla ihan lähtöhinkkaamisista sata kertaa persjätön epäonnistumiseen, mutta säästän teidät pahimmalta. Tässä siis parasta antia persjätöstä ja radanpätkästä.

Keskiviikkona treenailtiin kotona Elsan kanssa pikaisesti kontakteja. Nepparin kanssa aloitettiin uuden tempun opettelu, jonka uhriksi joutui mieheni. Tästä lisää myöhemmin, kunhan päästään temppuilussa kunnolla vauhtiin. Illalla vein Elsan "mummolaan" hoitoon. Neppari jäi kotihoitoon, kun itse suuntasin koirattomalle ystäväristeilylle Ruotsiin.

Ristelystä toipuminen vei aikas lailla koko lauantain. Onneksi koiruuksilla oli kai ollut sen verta ikävä, että maata röhnäsivät kyljessä kiinni, eivätkä esittäneet minkäänlaisia vaatimuksia.

Sunnuntaina käväistiin Elsan kanssa aamu-uinnilla. Neppari-parka joutui jäämään juoksujen takia kotimieheksi. Vähän säälitti, kun toinen on niin innokas uimari... Elsaa uitin taas hihnassa. Muutoin sujui hyvin, mutta siitä lelusta luopuminen tuottaa edelleen hankaluuksia.

Illansuussa meillä oli omatoimitreenit, koutsina Minttu. Aiheena tutut verkkokepit sekä kontaktit. Alussa tosin päästeltiin menemään pahimmat höyryt parin putken ja hypyn avustuksella. Sitten päästiinkin otsikon asiaan. Elsahan on tehnyt todella jäätävää työtä verkkokepeillä eikä ole stiplaillut, vaikka ollaan vaikeutettu treeniä hurjasti. Nyt pantiin ihan reilusti pökköä pesään ja otettiin kepeille meno hypyn, mutkaputken ja hypyn vauhdittamana. Sellaista vauhtia paineli tirppa, että veti tyylikkäästi keppien ohi targetille. Ja me oltiin Mintun kanssa niin iloisia. Ai miksi? No kun virheistä oppii.

Kokeiltiin uudelleen ja sama juttu. Sitten helpotettiin ja otettiin hypyn takaa. Tämä sujui varmalla tyylillä, eikä Elsaa haitannut missä olin. Sitten yritettiin uudelleen putken kautta. Ekalla yrittämällä ohi, mutta tokalla kerralla äkkijarrasi ekan keppivälin jälkeen ja teki tyylikkään sisäänmenon ja siitä hienot kepit. Wau! Tästä on enempi kuin hyvä jatkaa.

Lopuksi reenailtiin kontakteja. Kotiläksynä lähettämistä ja apuri etupalkalle. Todettiin myös, että jos treenaan kontakteja hallilla, niin etupalkka on ehdoton, ei karkkia kädestä.

Hyvää alkanutta viikkoa! Meillä luvassa trimmaustreeniä ja  - usko tai älä - vapaa viikonloppu :)