Just, kun ollaan toivuttu Elsan kanssa torstain treeneistä, päräytettiin tänään luonnetestiin. Kiitos Merja seurasta ja kuvaamisesta! (Luonnetestin pisteytys on muuten muuttunut siitä, kun Nellin kanssa oltiin vuonna 2012.)

Elsan testi meni aikaslailla odotuksieni mukaan. Pehmeä koiruus, jolla kuitenkin ookoo toimintakyky ja hyvä hermorakenne. Laukausaltis. Pisteitä 84 eli hyväksytysti läpi (suluissa cairnien profiilipisteet):

Toimintakyky -1 pieni (+2 / +1)
Terävyys +1b ei osoita lainkaan terävyyttä (+3 / +1)
Puolustushalu -1 haluton (+1 / +3)
Taisteluhalu +2b kohtuullisen pieni (+3 / +2)
Hermorakenne +1b hermostunein pyrkimyksin (+3 / +2 / +1)
Temperamentti +1 erittäin vilkas (+3 / +1)
Kovuus -2 pehmeä (+3 / +1)
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (+3)
Laukauspelottomuus - laukausaltis (+++ / ++)

On nuo testit kovia koettelemuksia ja nyt Elsa vetää sikeitä sohvan nurkassa. Olen tosi ylpeä tirpasta, että selvisi koitoksesta. Tuomari sanoi, että nykysäännöillä saisi testin uusia tuon laukauspelottomuus-kohdan arvosanan vuoksi, mutta ei me enää mennä. Elsa on Elsa, mun ihana pehmo-cairn <3

Ennen testiä käytiin Nepparin ja Elsan kanssa pitkä metsälenkki. Löysin taas uusia reittejä meille. Lenkin jälkeen treenailtiin Elsan kanssa pujottelua (verkot noin 30 cm korkeudessa). Ihan superhyvin veti tirppa.

Nepparin kanssa kertailtiin koiratanssimuuveja, osa oli näemmä jo unohtunut. Nyt pannaankin sitten supervaihde silmään ja urku auki, sillä tehdään historiaa 13.kesäkuuta kera Minnan&Raipen sekä Katan &Helmin&Kiran. Osallistutaan kaikki virallisiin koiratanssikisoihin, ja jos olen oikein tulkinnut tilastoja, ei sellaista ole cairnpiireissä vielä tehty. Hyvä me, hyvä meidän joukkue :D