Sunnuntaina olisi luvassa ekat epäviralliset kisat Elsan kanssa. Jänskättää jo nyt. Nepparikin pääsee vetämään kaksi kisaavien rataa, Elsa siis mölliluokassa. Tuomarina toimii yksi kouluttajistamme eli Mara. Onneksi talkoilen kisoissa, joten toivon mukaan jännitys katoaa hommien myötä.

Tiistaina ehdin treenailla Elsan kanssa pujottelua kotosalla. Hyvin meni ja verkkoja nostettiin. Nellin kanssa harkkailtiin koreografiamme uusinta muuvia, jota suorittaessa pääsi taas haukku. Argh. Tulee olemaan tosi haastavaa saada Nepa suorittamaan koko ohjelman ilman haukkua. Illalla kävin vetämässä ihkuryhmälleni treenit oheisen radan mukaan. Putki-puomi-erottelu osoittautui jälleen haastavaksi eli sitä pitää itse kunkin treenailla. Pujottelun sisäänmenot ovat myös kaikkien treenilistalla, varsinkin siis vauhdin kanssa. Ja jokaisen tulee opetella juoksemaan täysiä ja miettiä linjansa valmiiksi. Oli muuten taas tosi mahtia huomata aloittelevan koirakon kehitys, sillä menivät jo viiden esteen radanpätkää, no probs.

rata_190515.jpg

Eilen oli sitten omat treenit. Mulla oli taas molemmat koiruudet mukana, kun meitä oli niin vähän treenaamassa. Ihan oli kuin privakoutsausta olis saanut. Mentiin oheinen rata (mittasuhteet pielessä, mutta idea käy selville). Jätin Elsan kanssa pujottelun pois. Aivan samat kommentit sain koutseilta kuin tuossa yllä annoin omille ryhmäläisilleni. Putki-puomi-erottelua on harkattava ja pyrittävä siihen, että kun juoksen täysiä - ota puomi, kun menen hitaammin ja merkkaan - ota putki. Kovaa pitää juosta ja muistaa silti pitää kontakti koiraan. Ja todellakin miettiä etukäteen omat juoksulinjat, muuten olen lirissä.

elsan_random3.jpg

Alun takaakierron (2) tein pyörityksellä molempien koirien kanssa. A:lla Elsan pysäytyskontakti välillä venähti, Neppari teki hienot pysäytykset. Elsan rengas oli priima, Nepa yritti lintsata. Lähetys 5-putkeen meni Elsan kanssa hienosti, Nelli ei meinannut irrota millään. Valssaus (6) oli mulla taas myöhässä ja päälle kukkuraksi jäin vielä tupeksimaan ennen 7-putkea. Suora 8-10 sujui hienosti. Sitten veivattiin tuota putki-puomi-erottelua, josta saatiin työvoitto. Mutta treeniä siis vaatii todellakin edelleen. Nellin kanssa meni paremmin, koska on tietty enemmän tälläisiä harkannutkin. Päivän ihanin asia: Elsan puomin alastulot olivat yhtä kertaa lukuunottamatta täydellisiä, vaikka itse jatkoin juoksua eteenpäin. Jeejee!

Pujottelun tein siis vain Nepan kanssa. Hienosti haki kepit ja suoritti hyvällä rytmillä. Yhtään en voi vedättää, koska sitä ei Neppari kestä. Tein 16-putkelle takaaleikkauksen, vaikka persjättö olis ollut parempi. Mutta en voinut häiritä Nellin pujottelua :) Kohta 15-20 vaatikin sitten useamman veivin johtuen mun sähellyksestä. Molemmat koirat lähtivät kyllä hienosti takaakiertoon ja tulivat vauhdilla nuo 18-19 hypyt, mutta ongelmaksi muodostuikin tuo 20-putki. Mun pitää olla nopea ja ehtiä 19-hypyn taakse kääntämään kroppaa ja näyttämään alas kohti putken oikeaa suuta. Ja onnistuihan se sitten lopulta. Loppusuoran haaste oli saada koirat kääntymään 21-hypyltä 22:lle. Parisen kertaa tulivat ohi, mutta kun tekee oikeaoppisen vastakäännöksen tuohon 21-hypylle, homma pelaa. Tämä harkkalistalle.

Olen oikein tyytyväinen treeniin, sillä rata oli meille aika haastava. Ja sain tosiaan ihan privakoutsausta Maralta ja Anjalta - kaunis kiitos, ootte kyllä hienoja! Lopuksi sain myös vinkit sunnuntaisia epiksiä varten. Eiköhän noilla eväillä pärjää.

  • Juokse kovaa ja pidä kontakti koiraan.
  • Mieti omat juoksulinjat huolella valmiiksi.
  • Älä pysähdy. Älä tupeksi.
  • Nauti ja pidä hauskaa. Ei oo niin vakavaa.

Ehdin myös treenien päätteeksi harkata keinua Elsan kanssa. Näytti ihan hyvältä ja kohta päästään tekemään koko keinu (nyt siis vielä oli muurin palikka apuna).

Tänään käydään polskimassa ja huomenna pidetään sitten kotitreenipäivä. Kisaraporttia seuraa sunnuntaina. Aurinkoista viikonloppua!