Voihan elämä, mikä mahtiviikonloppu takana!

Lauantaiaamuna startattiin kasvattajan ja neljän koiruuden kanssa kohti Akaata ja Niitä Ensimmäisiä Tanssikisoja. Oltiin paikalla hyvissä ajoin ja ehdittiin näkemään cairn-historian ihka ensimmäinen HTM-koiratanssiesitys, jonka meille tarjosivat Minna ja Raimo. Superhyvin tanssahtelivat he ja perhoslauma omassa vatsassa senkun kasvoi.

Freestyle-kisa alkoi hieman aikataulusta myöhässä, mikä lisäsi jännitystä entisestään. Oltiin Nellin kanssa kuudentena lähtövuorossa. Meitä ennen freestyle-tanssin pyörteissä olivat Kata ja Helmi, jotka viilettivät Pepin tahtiin. (Kata esiintyi vielä toisenkin koiran eli Kiran kanssa meksikolaisteemalla meidän jälkeen.) Sitten meidät esiteltiin ja odoteltiin Nepparin kanssa lämmittelyalueella, koska kohtalon hetki koittaa.

"Lähtölupa" tuli ja eikun estraadille. Alkuasentoon ja käden heilautus merkiksi "valmiita ollaan". Musiikki pärähti käyntiin ja sitten mentiin! Jännitys unohtui samoin tein. Vähän edistin alussa ja tuli pientä hipsuttelua väliin. Nepa kuitenkin oli messissä all the way. Mun pieni hyppyrotta (kuten koutsimme jälkikäteen nauroi) meni osittain omaa koreografiaa, mutta teki sen niin hienosti, ettei tuomarit tienneet, että kaikki hypyt ei ehkä olleet niin suunniteltuja. Lopussa jäi yksi liike tekemättä, mutta se ei haitannut ollenkaan. Haukkuja pääsi kaikkiaan kymmenen esityksen aikana (laskin jälkikäteen videolta), niitä siis ei saisi olla lainkaan. Joka tapauksessa esitys meni aivan superhienosti ja melkein tippaa pukkasi linssiin, kun musiikki loppui. Nelli oli ihan huikea!!

Saatiin todella hienot pisteet (162,67) ja sijoituttiin neljänsiksi. Kaksi tuomareista olisi meille suonut KUMAn (kunniamaininta) ja toinen antoi upeat 170p. mutta haukun takia kolmas tuomari rokotti sen verran, että se jäi saamatta. Vaan eipä meinaa mitään, sillä Nellin motivaatio ja into oli niin kohdillaan, etten voi todellakaan olla muuta kuin ylpeä ja iloinen meidän menosta.

Tuomarien arvostelut alimmaisena

Tässä video esityksestä

koiratanssi_akaa_130615_3.jpg koiratanssi_akaa_130615.jpg

 

Tanssikisoista suunnattiin kohti Tuuria. Yövyttiin tutulla mökillä Töysässä. Koiruudet pääsivät nauttimaan pihapiiristä ja kyllä sitä menoa riittikin. Veteraanimummo-Sissi ei oikein perustanut moisesta riekkumisesta vaan tyytyi katselemaan turvallisen etäisyyden päästä nuorison touhuja.

Sunnuntaiaamupäivällä siirryttiin pelipaikoille Keskisen tiluksille Miljoonakoiraan. Jännää pukkas taas, sillä esitin itse Elsan treeninä ensi viikonlopun Rovaniemen juhannusnäyttelyä varten. Ilma oli Tuurissa aivan kamala, vettä tuli kuin aisaa eikä voinut säätä lämpimäksikään mainostaa. Ei auttanut ei, kehään vaan. Hienosti mentiin tirpan kanssa alkukankeuden jälkeen ja sijoituttiin valioluokassa kakkoseksi kera SA:n. Pyörähdeltiin myös paras narttu -kehässä, jossa oltiin huikean hienosti kolmosia. Hyvä me! Tästä on hyvä jatkaa Rovaniemelle. Velipoika-Allu voitti hienosti valioluokan ja oli paras uros 2. Sissi-mummo tepsutteli upeasti ROP-veteraaniksi. Hieno päivä siis tosiaan!

Kotiuduttiin pitkän päivän ja ajomatkan päätteeksi illalla ja vetäydyttiin kukin tahollemme kuorsaamaan. Uusi viikko ja uudet kujeet edessä. Juhannusta odotellessa :D Kiitos kaikille viikonlopun ihanille osallisille - ootte parhaita!

arvostelu_johanna_saariluoma.jpg

arvostelu_marita_packalen.jpg

arvostelu_mari_v%C3%A4%C3%A4n%C3%A4nen.j