Torstain aksatreeneissä eetteriin pääsivät sekä Elsa että Neppis. Kouluttajana oli Timo Rannikko. Treenirata näytti seuraavalta.

vk%2029%20kattila.jpg

Aloitettiin Elsan kanssa pätkästä 16-21, jossa päästiin heti putki-puomi-erottelun ihmeelliseen maailmaan. Kerroin kärkeen Timolle, että ongelmia erottelussa saattaapi ilmetä. Niin kävikin. Vaan tästäpä saatiin aikaiseksi ehkä meikän yksi suurimmista ahaa-elämyksistä, sillä Timolla oli huikea neuvo tämän opetteluun. Olen nääs aina rynnännyt täysillä eteenpäin ja luottanut siihen, että kun ohjaan käsi ylhäällä ja annan puomin käskysanan, koiruus toivottavasti tietää, mitä pitää tehdä. Noh, ainahan tämä ei siis todellakaan ole toiminut. Mutta nyt pysähdyin Timon ohjeesta reilusti koiran taakse ennen putki-puomia ja annoin käskyn. Ette arvaa sitä ilon määrää, kun pikkukoiran aivot raksutti ja se hetken pohdittuaan kipitti ylös puomia. Ihan mahtavaa! Jopa niin mahtavaa, että aluksi unohdin juosta koiran perään :D

Kontaktit (sekä puomi että A) sujuivat ihan kivasti, Elsa pysähtyi molemmille nätisti (yhtä kertaa lukuunottamatta), vaikka meikä paahtoi täysillä ohi. Kääntö valssilla tuohon 20-putkeen saatiin hienoksi, kun älysin ennakoida vähän enemmän.

Tokana pätkänä otettiin 4-7, jossa sai juosta hippulat vinkuen, jotta ehti ensin merkkaamaan renkaan oikealla kädellä ja sitten persjätöllä vasemmalle kädelle, kun koira renkaalla. Aluksi olin tosi myöhässä, mutta loppua kohden parani. Ja mikä parasta, tirppa ei stiplannut yhtään rengasta meikän häröilyistä huolimatta. Upeeta!

Nepparin vuoro oli vikana. Aloitettiin alusta 1-8. Alun hyppyjen ohjausta fiilattiin hiukan, lähinnä ajoitusta. Nepparin pasmat meni täysin sekaisin mamman merkkaus - persjätöstä renkaalla ja tulikin pääsääntöisesti renkaan aina välistä. Saatiin kuitenkin onnistunut suoritus ja jatkettiin matkaa. Väliä 12-15 hinkattiin huolella. Todettiin, että tuo keppikulma yhdistettynä lähellä olevaan seinään on Nepalle liikaa. Tein persjätön muurin jälkeen, jolloin kepit sujui ok. Putki-puomi-erottelussa kävi kuten tirpan kanssa, mutta samalla keinolla saatiin korjattua. Pätkää 22-26 fiilailtiin myös hartaasti, koska meikän ajoituksen valssissa oli taas aikas pielessä. Hieno keinu loppuun Nepalta.

Hyvät treenit taas ja sen myötä paras mieli. Lopuksi käytiin metsässä mustikoita syömässä. Tää mustikoiden syöminen on muuten lähtenyt koiruuksilta täysin tassusta. Joutuu ihan väkisin viemään pois pensaiden luota :)

mustikassa.jpg mustikassa2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina kurvailtiin Akaalle tanssahtelemaan Sallan tykö. Aloitettiin Nepparin kanssa uuden koreografian suunnittelu ja musiikin valinta. Vaikeeta hommaa. Siis toi jälkimmäinen. Mutta löydettiin Neppiksen biisi ja eikun uusia kujeita treenaamaan. Niistä lisää sitten, kun päästään vähän alkuun.

Elsalle myös valkattiin kipale. Ei tarvinnut miettiä kauaa, sillä "Mikki Hiiri merihädässä" osui ja upposi kertaheitolla. Vieläkin naurattaa! Nyt sitten treenaillaan temppuja, jotta päästään itse koreografian kimppuun.

Tänään me jäädään lomalle humpsuttelemaan. Kuullaan taas jossain vaiheessa.