Nyt "kauhulla" odottamani hetki koitti. Nimittäin se, että tästedes agilitytreeneissä koulutetaan enempi mua kuin Elsaa. Muistan aina Mintun viime talven sanat: "Nauti nyt, kun saat opettaa Elsaa, sillä lysti loppuu, kun koira osaa". Voi kuinka oikeessa hää olikaan. Sen sain tuta eilisissä treeneissä :D Vaikka lystiä olikin.

Tällainen oli Maijun harkkarata. Tutustumisessa totesin, että jos saadaan sujuvaa menoa 7-putkeen asti, niin vau. Sujuvuudesta en sano mitään, mutta sinne päästiin.

mkorhonen_271015.jpg

Eka veto (heti kun sain itseni oikein päin 2-hypyn taakse) sujui upeasti hirveellä tsäkällä. Elsa kääntyi hienosti neloshyppyyn reagoiden mun poispäinkäännökseen ja tuli vauhdilla 5-hypyn yli 6-takaakiertoon. Sitten alkoikin fiilaus.

Eka probleema oli siinä, että mun törkkäys 3-hypyn takaakiertoon oli aina himppasen myöhässä, joskin Elsa luki ohjausta pääsääntöisesti oikein joka kerta. Poispäinkäännös 4-hypylle venähti mulla aina liian pitkäksi tai sitten mun rintamasuunta oli suoraan hypylle, jolloin Elsa luki kropasta, että hyppy pitää mennä takaa. Kun sain oman rintamasuuntani korjattua, unohdin kädet. Apua. Sitkeesti Maiju jaksoi opastaa ja kannustaa ja saatiin kuin saatiinkin onnistumisiakin aikaiseksi. Elsa oli kyllä huikea, eikä vähiten siksi, että jaksoi toistoja superupeasti.

Sitten tuo 6-hyppy ja siihen suunniteltu saksalainen. Meikä pää ja kroppa eivät vaan aluksi suostuneet yhteistyöhön. Ajauduin lähes joka kerta liian lähelle siivekettä ja jouduin ottamaan yhden askeleen taaksepäin, jolloin olin myöhässä ohjauksesta, kun Elsa oli jo hypännyt. On se vaan vaikeeta toi rytmitys, askel sivulle ja täysiä eteenpäin :) Saatiin tässäkin lopulta pari hyvää suoritusta. Harkkalistalle menee, samoin kuin se, että Elsa hakeutuu takaakierron/päällejuoksun jälkeen aina hyppyä lähimpänä olevalle hartiapuolelle, vaikka kuinka ohjaisin toiseen käteen. Senkin saksalainen - kyllä me sulle vielä näytetään!

Loppuun ehdittiin treenata parit kepit. Ekaksi pelkkä pujottelu, E tykitti hienosti. Sitten lähetin Elsan 12-putkeen ja sieltä kääntö kepeille. Tirppa oli jäätävä eikä katsonut mua välissä lainkaan. Toisto ja samanlainen upea suoritus. Jes! Poistuttiin radalta keinun kautta. Vauhdikas ja oppien mukainen keinu tirpalta.

Hieman harmittaa, etten ehtinyt kokeilemaan tuota 8-11 väliä, mutta sitä voidaan sitten treenailla omine kuonoinemme vapaavuorolla lauantaina. Samalla Neppis pääsee tanssimaan.

Muistutanpa nyt muistaessani cairnystäviä kerhon syyskokouksesta marraskuussa. Ilmoittautukaa mukaan huomiseen mennessä.