Olipas vallan hauskat aksailut eilen Annen johdolla! Rata näytti aluksi paperilla ihan ufolta, mutta aukesi pikkuhiljaa, kun vähän malttoi pohtia. Livenä kun pääsi tutustumaan, totesin, että ainostaan tuo pujottelun leijeröinti oli meille vielä aivan liian haasteellista.

asavioja_241115.jpg

Sovittiin Annen kanssa, että ekana pätkä 1-9. Menin ottamaan Elsan vastaan kakkoshypyn taakse. Hienosti malttoi tirppa olla lähdössä joka kerta. Pakkovalssilla 3-putkeen ja sieltä mahdollisimman eleetöntä ohjausta 4-5. 6-hypyn ohjasin ihan peruskäännöksellä, johon Elsa reagoi hyvin ja sujahti nätisti 7-putken oikeaan päähän. Sitten otettiin pari kertaa puomille meno, koska ekaksi meikä vähän oikaisi ja sai samalla tirpan tulemaan puomin ohi. Korjaussarja auttoi. Uuden kepposen oli Elsa keksinyt puomille: jos hän ei hiivi alastulolla, hän tulee täysiä, eikä myöskään pysähdy. Hups. Onneksi tämä oli nyt yksittäinen hommeli eli kontaktitreeni jatkuu tiukkana vastaedeskin. Kepeille lähetystä treenattiin hiukan: Anne oli targetin kanssa palkkaamassa keppien sisäänmenolla. Tämä ei ihan vielä meiltä sujuvasti onnistu eli treenilistalle laitetaan vähitellen eri pujottelukulmien harkkaaminen sekä vedätys ja jättäytyminen.

Toka pätkä 10-19 rullasi tosi kivasti. A:n kontaktit hienot. Etukäteen hieman pelkäsin tuota keinun leijeröintiä lentokeinun pelossa, mutta huoli turha. Tirppa teki keinun hienosti ja mä ehdin keinulle myös koiruutta tukemaan. Perusohjausta tehokkaampi tuohon 17-hypylle oli jaakotus. Loppusuora täysiä. Jes!

Ihan treenien loppuun tehtiin vielä lyhyt rallattelurata, joka me juostiin tirpan kanssa kolmesti ennenkuin saatiin lupa poistua :D Aina vaan lipsahti vahingossa kielletty sana "hyppy", "täällä" tai "tule". Treenien päätteeksi lähdettiin kimppalenkille. Nepparikin oli mukana ja sai taas hyvää siedätyshoidonjatkoa isossa koiraporukassa.

Perjantaina ja lauantaina ollaan jännän äärellä. Lähdetään nääs perjantaina Elsan kanssa Tampereelle Juha Kallion vastaanotolle, jossa tirppa kuvataan läpikotaisin. Peukut pystyyn, että kaikki on kunnossa. Elsa lepäilee sitten loppupäivän ja Neppiksen kanssa mennään illansuussa hallille tanssimuuveja pyörittelemään.

Lauantaina meillä on vihdoin se tapaaminen PEVI-kouluttaja Salli Suorsan kanssa liittyen siis Nellin käytökseen tietyissä tilanteissa. Illalla saadaan Neppiksen kanssa nauttia tuoreen SM-kultamitalistin koulutuksesta hallilla, kun Nadja tulee meille privaopeksi. Mahtista! Sunnuntai on koiravapaa päivä - paitsi tietty lenkkien osalta.