Joulu tuli ja meni. Oli kerrassaan ihanaa saada muutama ekstravapaa ja nautiskella päivänvalosta jouluruuan sekä rentoutumisen lisäksi. Neppis ja Elsa saivat joululahjaksi uudet pedit, jotka todettiin heti hyviksi. Ja tietty paketista löytyi Dentastixejä.

IMG_0966.jpg

Nellin koulutus on jatkunut todella hyvin. Hihnassa ei vedä enää juuri lainkaan ja ollaan saatu kotoa lähteminenkin todella rauhalliseksi. Ohituksia ollaan päästy kivasti treenailemaan ja ne sujuu tähän harkkamäärään nähden tosi hyvin. Yhtään haukkua ei ole päästänyt, vaikkakin hieman kiihtyneessä tilassa välillä ohituksissa on. Joka tapauksessa hurja muutos aiempaan ja kun tätä menoa jatketaan harjoituksia, saadaan varmasti projektin tämä osa-alue hienosti kuntoon. Nellin turhanpäiväinen kotona haukkuminenkin on vähentynyt hurjasti.

Ollaan käyty myös pelloilla ja metsissä treenailemassa luoksetuloa. Tai oikeammin vahvistamassa, sillä Nelli on aina tullutkin pyynnöstä luokse. Ongelmana siis on ollut luoksetulo silloin, jos muita koiria tulee vastaan / on näköpiirissä. Viriteltiin Mintun kanssa Neppikselle joulupäivän ansa: sovittiin, että Minttu tulee Rico-snautserin kanssa "sattumalta" vastaan peltotiellä ja meillä on Nelli vapaana. Mikäli Nelli ei tottelisi, tehtäisiin sille laumasta karkoitus eli se sama, mikä tehtiin kouluttajan luona. Nelli kulki edellämme vapaana ja näin metsän reunasta Mintun ja Ricon lähestyvän. Nelli huomasi heidät ja pyysin luokse. Tuli nätisti. Vapautin uudelleen. Kun välimatkaa Minttuun oli noin 20 metriä, kutsuin luo. Nelli totteli upeasti. Kytkin koiran ja tehtiin hieno ohitus. Hyvä Neppis!

Tänään viritellään uusi ansa, kun seurakaveri-Mari tulee Bree-koiransa kanssa meitä "sattumalta" Keinukallion pellolla vastaan. Katsotaan, miten Neppikselle käy. Bree on nääs aiheuttanut Nellissä aina "suuria tunteita", joita on purettu kitarisat levällään. Ollaan Hoon kanssa varustauduttu karkoitukseen purkeilla, mikäli Neppis ei tottele tänne-käskyä.

Meillä on viikon verran vielä aikaa hioa hihnakulkemista sekä treenata ohituksia ja luoksetuloa ennen viimeistä koulutuskertaa Sallin luona. Tällä hetkellä näyttää siis tosi hyvältä.

Kirpeitä ja aurinkoisia pakkaspäiviä meille kaikille! Jatkan raportointia ensi viikolla.