Neppari kosahti ansa numero kakkoseen sunnuntaina. Oltiin sovittu Marin kanssa treffit Keinukallioon, yhdelle peltopolulle. Näin Marin ja Breen jo kaukaa. Ehdittiin just ja just pellon laitaan ja päästettiin Neppis irti. Nelli kirmasi jonkin matkaa ja tuli nätisti kutsusta takaisin. Mielestäni näki kyllä vastaantulijat. Oltiin kuitenkin vielä aika kaukana Marista, joten vapautettiin Nelli uudelleen. Tällöin Neppari päättikin, että meenpä vähän "moikkaamaan" vastaantulevia, eikä siis kuunnellut tänne-käskyä. Me vetäistiin Hoon kanssa täyskäännös ja lähdettiin kävelemään poispäin.

Nelli oli mennyt noin seitsemän metrin päähän Marista ja Breestä, jolloin Mari oli karjaissut ja Neppis kääntyi meidän perään. Me taas karjaistiin ja nakattiin yhdet purkit tehosteeksi. Nelli pysähtyi eikä yrittänyt tulla enää perään, eikä myöskään ollut kiinnostunut vastaantulijoista. Häntä oli ylhäällä, mutta oli selkeesti epätietoisen oloinen. Kutsuttiin luo, tuli nätisti ja ehkä vähän nolona. Kytkettiin koiruus ja mentiin tapaamaan Maria ja Breetä. Eipä päässyt Nepparilta haukun haukkua.

Kiitos Marille! Sovittiin, että otetaan homma uudelleen jonkin ajan kuluttua. Mun pitää konsultoida myös kouluttajaamme Sallia, että kuinka jatketaan.

Hihnakävely sujuu tosi hyvin. Uskaltauduin eilen ekaa kertaa lenkille yksin molempien koiruuksien kanssa. Vielä on hiottavaa, kun on molemmat mukana. Mutta törmättiin kaukaa pariin koirakkoon, joista Neppis oli kyllä kiinnostunut, mutta sain tuhman tuijotuksen katkaistua eikä haukkujakaan pääsyt. Todellinen testi kohdattiin illalla, kun oltiin pimeällä peltopolulla, jossa vastaan tuli koirakko. Kiinnostusta osoittivat molemmat koiruudet, mutta ääntäkään ei kumpikaan päästänyt ja itse ohitus sujui hienosti. Sen sijaan ohituksen jälkeen nykivät molemmat polun toiselle puolelle haistelemaan menneen muukalaisen jälkiä.

Tänään Hoo lähtee mukaan päivälenkille, jotta saadaan vahvistusta nätille hihnassa kävelylle. Toivon mukaan tulee koirakoita vastaan, niin päästään ohituksia hiomaan. Jos on yhtään valoa jäljellä, niin yritetään vähän juoksuttaa karvanoppia lähimetsässä. Muutoin luoksetuloa päästään treenaamaan perjantaina, kun lenkki voidaan tehdä valoisaan aikaan.

Hirvittää jo etukäteen torstai. Elsa nääs pelkää todella paljon uudenvuodenpaukkuja. En tiedä yhtään, kuinka kovaa meteliä on luvassa, tämä kun on meidän eka uusi vuosi tällä seudulla. Käydään kunnon lenkki heti töiden jälkeen ja sitten verhot kiinni, tv auki ja toivotaan hiljaista vuoden vaihdetta.

Koko pesueemme toivottaa teille kaikille onnea ja iloa vuodelle 2016!

 

uusivuosi.jpg