Huomioimattomuusviikko alkoi tänään. Etukäteen hirvitti pirusti. Aamu meni oppien mukaan (ja ylipäänsä hienoa, että muistin olla huomioimatta). Lenkillä ei tullut ketään vastaan. Ruuan antaminen ensin Nepalle ja sitten Elsalle sujui ok, vaikka tavallisesti saavat sapuskan samaan aikaan. Hoo jäi koirien kanssa kotiin, kun itse suuntasin Messariin katsomaan koiratanssin PM-kisoja ja tietty kannustamaan suomalaisia. Tästä alempana lisää.

Hoo oli pärjännyt päivän hienosti. Kun tulin kotiin, se tiukin paikka pamahti eteen. Neppis ja Elsa tulivat innolla ovelle vastaan ja toivat jos mitäkin lelua esittelyyn. Pysyin tiukkana ja lähdin heti lenkille. Lenkillä sattui pari mokaa: yksi katsekontakti Elsan kanssa ja yksi vahinko-ääneen-ajattelu, jossa en kuitenkaan käyttänyt koiran nimeä. Kaksi koiraa tuli vastaan, toiselle Nepa ei haukkunut ollenkaan, toiselle pisti pienet rähinät juuri ohitustilanteessa. Molemmilla kerroilla näin sivusilmällä, että haki muhun kontaktia ennenkuin toinen koira oli kohdilla. Lenkin päälle ruoka ohjeiden mukaan. Kotona oleskelu on sujunut yllättävän hyvin, vaikkakin tirpan sivusilmällä nähty nappisilmäkatse saikin sydämen särkymään. Iltalenkillä ei nähty naapuruston koiruuksia. Eka päivä siis pulkassa, hyvä me.

Vietin siis tämän päivän sekä myös eilisen Messukeskuksessa Koiramessuilla. Lauantaina oli koiratanssin PM-joukkuekisat molemmissa lajeissa. Aivan huikean hienoja suorituksia ja liikuttavia onnistumisia nähtiin. Kummastakin lajista pääsi kuusi parasta tämän päivän yksilökisaan. Meitä oli pieni, mutta sitäkin äänekkäämpi fanikatsomo paikalla - kiitos kaikille mahtavasta kisaseurasta. Mietittiin, josko Kennelliitto antaisi avustusta mahdollisiin ulkomaille suuntautuviin fanimatkoihin?

Joukkuekisat olivat Suomen juhlaa! Molemmista lajeista PM-kultaa! Ihan huikeeta! Onnittelut vielä kerran - aivan käsittämättömän hienot esitykset kaikilla ja koirat jaksoivat superhienosti, vaikka päivä oli pitkä.

IMG_0937.jpg

IMG_0942.jpg

IMG_0944.jpg

Yksilökisoissa tänään HTM-voiton vei Tanskan edustaja ja FS-voiton Ruotsin edustaja. Todella vaikuttavat esitykset molemmilta. HTM-hopeaa otti Mari Muhonen ja FS-hopeaa Sanna Lipponen. FS-pronssille tanssi Susanna Ekblom eli  varsin hienosti suomalaiset olivat edustettuina palkintopallilla. Onnea ihanat!

IMG_0948.jpg

IMG_0952.jpg

Lauantai-iltana temppuiltiin viimeset temput vähään aikaan Neppiksen ja Elsan kanssa. Nepalla alkaa olla meidän uuden ohjelman alku hyvin plakkarissa ja nyt keskitytään siihen loppuun. Pari muuvit vaativat vielä töitä. Ja tietty se vireenhallinta. Tirpan kanssa treenailtiin "soutamista", joka on meidän tanssidebyyttiohjelman alkuliike. Pyörähdykset ja takajaloille nouseminen sujuvat tirpalta jo hienosti. Ja mikä mahtavinta, motivaatio tuntuu olevan koiruuksilla hyvä. Mulla se on ihan huipussaan, varsinkin tämän viikonlopun jälkeen.

Huomenna vuorossa päivä 2. Hammasta purren.