Jaksaa, jaksaa, pystyy, pystyy - vaikkei kyllä helppoa ole.

Eilisellä iltalenkillä tuli loppusuoralla vastaan naapurin jackruselli, jonka kanssa Neppis vaihtaa yleensä muutaman sanan. Nyt oli hiljaa ja yritti ottaa muhun kontaktia koko ajan. Elsaa ei russeli hetkauttanut.

Tänään aamulenkillä tuli vastaan Nellin pahin vihollinen, naapurin belggari, jolle yleensä rähjätään suu vaahdossa. Mutta annas olla, Nelli yritti ottaa taas muhun kontaktia, eikä haukkunut yhtään (hieman kireellä oli kyllä hihna). Elsa sen sijaan päästi muutaman murahduksen, mikä on todella epätavallista. Aamusapuskalla huomasin, että Elsa jää jo valmiiksi odottamaan vuoroaan eikä enää tunge Nellin kanssa samaan aikaan ruokapaikalle.

Päivälenkki reippailtiin pitkästä aikaa kivassa säässä. Lenkin aluksi Nelli haukkui ihan hitokseen paljon pihasta aina ekat sata metriä. Edellä meni mies kahden pienen lapsensa kanssa. En tajunnut, miksi niille piti rähistä. Lenkin aikana ei törmätty muihin koiruuksiin. Neppis ja Elsa pistivät pari kertaa leikiksi asti, mutta homma hyytyi nopeasti, kun hihnassa olivat. Yksi "Elsa" multa pääsi. Se on muuten jännä, miten sitä normaalisti noille koirille höpisee koko ajan, nyt sen tosiaan huomaa.

Iltalenkilläkään ei naapuruston karvakorvia näkynyt. Lähtiessä Neppis päästi parit haukut, muutoin meni nätisti. Elsa vaikutti tosi pelokkaalta ja kulki hetkittäin korvat luimussa ja häntä koipien välissä. Reipastui loppusuoralla.

Hoon kanssa ollaan tehty toistaiseksi seuraavia havaintoja. Koiruudet eivät enää yritäkään sohvalle, jos meistä joku siellä jo on. Pientä yritystä keittiökyttäämiseen on vielä havaittavissa, joskin Elsa on jo suurimmaksi osaksi luovuttanut. Nelli on haukkunut normaalia vähemmän ulkopuolisille äänille. Mitään kepposia ei kumpikaan ole toistaiseksi keksinyt saadaakseen huomiota sisällä. Jos en ihan väärässä ole, niin Elsa vetää nyt hihnassa enemmän kuin Nelli. Hhmm. Kummallista. Nelliä ei tunnu paljon huomioimattomuus juuri mitenkään haittaavan. Aina jaksaa tuoda lelua näytille ja häntä heiluu. Elsa sen sijaan välillä vaikuttaa hieman apaattiselta (toki tämä voi taas olla mun omaa kuvitelmaa mamman pikku-tirpasta <3 ).

Loppuun vielä virallisia terveystuloksia. Elsan lonkat ja kyynärät on nyt arvioitu Kennelliitossa: kyynärät 0/0 ja lonkat C/C. Vielä odotellaan selkälausuntoa, se kun meni eri lähetteellä ja tulee siksi eri aikaan.

Huomenna on päivä nro 4. Huh.