Viime viikon hihna- ja paikkaharjoittelu sujui kaiken kaikkiaan hyvin. Neppari käyttäytyi varsin mallikkaasti ja totteli paikka-käskyä superhyvin. Poislukien muiden koirien ohitukset. Mutta niitähän ei vielä oltukaan harjoiteltu. Tirpan hihnakulkeminen on muutenkin ollut niin hyvää, että keskityttiin vaan tuohon paikka-käskyyn, joka siis tuottaa Elsalle välillä vaikeuksia. Tirppa nimittäin mieluummin jatkaisi tienvarren nuuskimista pysähtymisen sijaan ja tämän kanssa on jouduttu tekemään töitä.

Kotona jatkettiin huomioimattomuutta lisättynä mahdollisilla kielloilla sekä Elsan päivittäisellä rapsutushetkellä (joka siis tehtiin silloin, kun Neppis ei ollut näkemässä). Hieman tuosta huomioimattomuudesta lipsuttiin johtuen tiistaisesta kummitytön vierailusta sekä keskiviikon hieronnasta, lauantain tanssitreeneistä ja illan vieraista. Toisaalta huomioimattomuus ei koske vieraita ja niinpä molemmat koiruudet hyödynsi tehokkaasti tilannetta :D

Hieronnassa todettiin molemmilla koirilla jumeja. Katja sai ne käsittelyllä hyvin auki. Lisäksi hieronnan yhteydessä huomattiin Elsalla vasemman lavan yläpuolella karvaton kohta. Meikä laittoi kasvattajalle samoin tein kuvan ja kyselyn toimintaohjeista. Ei kuitenkaan tarvinnut lähteä lekuriin, vaan pyydettiin seurailemaan. Tämä osoittautuikin hyväksi neuvoksi, sillä alue on jo parempi ja karvat näyttäisi olevan kasvamassa takaisin.

Lauantaina oltiin Neppiksen kanssa Sallan luona danssailemassa. Käytiin läpi meidän uutta koreografiaa ja tehtiin siihen tarvittavat muutokset. Sitten treenailtiin vielä alkutekijöissään olevia yksittäisiä liikkeitä ja saatiin hyvät ohjeet jatkotreeneihin kotona. Pientä jännitystä pukkaa, koska ei saada treenailla tanssimuuveja ennen kuin käytöskoulu loppuu tammikuun alussa. Onneksi siinä on kuitenkin kolmisen viikkoa aikaa ennen kisoja. Tiukille menee.

Eilen oli sitten vuorossa koulutuskerta numero kaksi Sallin luona. Käytiin ensin läpi viime viikon tapahtumat. Sitten tutustuttiin kolinapurkkiin ja sen käyttöön kiellon tehosteena. Kouluttaja kävi hyvin tarkkaan läpi purkin käytön, ettei vahingossakaan tehdä mitään väärin. Sitten vuorossa oli luoksetuloharjoitus, jonka tarkoituksena oli laumasta karkoitus, mikäli Nelli ei tottelisi tänne-käskyä. Me vähän niinku arvattiin, ettei tulisi tottelemaan.

Lähdettiin kävelemään metsätietä apukouluttajan ollessa mukana, Nelli hihnassa. Kouluttaja itse tuli perässä toisen koiran kanssa. Käännyttiin ympäri ja päästettiin Nelli irti. Käveli ensin nätisti vierellä, mutta kun näki toisen koiran, lähti kiihdyttymään vauhtia. Kutsuin kahdesti luokse. Ei tullut, jolloin me käännyttiin toiseen suuntaan. Nelli oli mennyt 15 metrin päähän toisesta koirakosta ja kääntynyt sitten meidän perään. Aina kun tuli meitä kohti, käännyttiin ja ajettiin se pois. Sinnikäs terrieri yritti meidän luokse neljä-viisi kertaa ennen kuin jäi epävarmana seisomaan. Tällöin käännyttiin sitä kohti ja kutsuin luo. Hieman arastellen tuli, sai multa vaitonaiset kehut. Koira kytkettiin ja siirryttiin treenaamaan ohituksia.

Tarkoituksena oli ohittaa toinen koira löysällä hihnalla ja reagoida "tuhmaan tuijotukseen" heti, kun Nelli lähestyvän koiran bongaa (ei siis vasta, kun toinen koira kohdalla). Ensin komennettiin "ei", jos edelleen tuijotti uusi "ei" tehostettuna purkilla ja jos olisi vieläkin jatkanut tuijotusta "ei" ja purkin heitto koiran jalkojen juureen. Tuota viimeistä ei päästy tekemään, sillä Nelli uskoi kiellon viimeistään purkin heilautuksen kanssa. Kouluttaja kävi vaihtamassa toiseen koiraan. Jouduin kahdesti kieltämään Nelliä, jonka jälkeen se ohitti vastaantulevan koiran kauniisti, välillä jopa maata nuuskien. Ihan uskomatonta! Vaihdettiin vielä puikkoihin Hoo, jonka ei tarvinnut komentaa Neppistä kertaakaan vaan se käveli hienosti hihna löysällä toisen koiran ohi.

Elsan kanssa treenailtiin lopuksi luoksetuloa. Tirppa pitää kyllä meidät koko ajan näköpiirissään ja tulee luokse pyydettäessä, mutta ei millään tahdo pysyä hollilla, kunnes vapautuskäsky annetaan. Tätä siis treenattava Elsan kanssa.

Viimeinen koulutuskerta 3. tammikuuta. Parin viikon ajan tässä siis harjoitellaan ohituksia ja luoksetuloja kolinapurkki apuna. Viime viikolla välteltiin muita koirakoita, nyt mennään uhallaan tulta päin. Käydään myös metsässä harjoittelemassa luoksetuloa, onneksi edessä on joulunpyhät ja päästään valoisalla metsään. Mitä enemmän saadaan pidettyä koiria vapaana ja harjoiteltua luoksetuloa, sen parempi. Joulun jälkeisellä viikolla mennään käymään äipän luona katsomassa, mitä rappukäytävä saa Nellissä nyt aikaan.

Puretaan huomioimattomuutta jälleen lisää. Tuli lupa yhdelle rapsutushetkelle per päivä Nellin kohdalla ja kolmelle Elsan kohdalla. Jeejee! Fiilis on hyvä ja luottavainen. Katsotaan, mikä on mieli, kun päästään tositoimiin. Mukavaa viikkoa!