Tiistain uinnit jäi karmean kelin takia väliin. Ensi viikolla uusi yritys. Uinnin sijaan käytiin pitkä lenkki huippukivassa säässä. Löydettiin lenkin varrelta meille uusi pelto ja koiruudet pääsivät tykittelemään täysillä. Neppis taisi bongata pari myyrääkin.

Nellin käytöskoulun takapakista ei ollut tietoakaan, sillä kulki hienosti vetämättä hihnassa. Ohitettiin neljä koirakkoa, osa kauempaa ja osa lähempää. Nelli oli kyllä kiihdyksissä, mutta ei päästänyt ääntäkään. Jes! Harkat jatkuu.

Keskiiviikon Nose Work -teoria oli hurjan hyvä. Pidin todella paljon kouluttajasta Päivi Romppaisesta. Aivan mahtavan maanläheinen tyyppi, jolla on mieletön kokemus koirien kouluttamisesta sekä erityisesti hajutyöstä. Hänen oma aito kiinnostuksensa välittyi hienosti luennolla, joka kysymysten vuoksi sekä aiheesta ja sen vierestä keskustellessa venyi kolmen tunnin mittaiseksi. Saatiin selvät ohjeet ja kotiläksyä.

Kunnon koululaisena aloitin harkat eilen. Neppis pääsi tutustumaan purkkiin ja eucalyptuksen hajuun. Nelli malttaa hienosti keskittyä, mutta ongelmaksi muodostui Nepparin tottumus koskea kaikkeen, joko kuonolla tai tassulla. Treenattiin siis lähinnä kuonon käyttöä, nuuhkutusta. Saatiin muutama onnistuminen ja lopetettiin siihen. Lauantaina jatketaan.

Myös Elsa pääsi hajujen maailmaan. Tirppa oli ainakin näin ensituntumalta luonnonlahjakkuus. Nuuhki innokkaasti ja sain naksutettua ja palkattua useampaan otteeseen. Elsan ongelmana on keskittymisen puute eli tirppaa on vaikea saada rauhoittumaan ennen kuin purkkia pääsee nuuhkuttelemaan.

Tästä päästäänkin siihen, etten osaa päättää, kumman ottaisin kurssille mukaan. Opettavaisinta olisi ottaa se koiruus, jonka kanssa joutuu tekemään "enemmän" töitä, jotta oppii itsekin enemmän. Mutta molemmilla on siis omat juttunsa. Vaikea valinta. Täytynee tehdä konsultaatiota.

Tänään mennään pyörähtelemään tanssitreeneissä omatoimina. Tarkoitus on hioa Neppiksen ohjelmaa ja treenata niitä liikkeitä, jotka eivät vielä ole varmoja. Elsan kanssa katsotaan koreografia läpi ja harkataan osaa liikkeistä: pyörähdystä, airon yli hyppyä, rengashyppyä airolla, peruutusta ja pidennetyä kasia. Ilmoitin nääs Elsankin viikon päästä oleviin epiksiin ja siellä pitäisi Mikin olla jonkinmoisessa tikissä.

Nepparille on taas viritelty parit ansat viikonlopuksi. Lauantaina mennään treenailemaan "sattumanvaraisia ohituksia" bassetin ja apinapinserin avituksella. Sunnuntaina päästään ohittelemaan tanskandogia ja maanantaina vuorossa on belggari. Katsotaan, kuinka Neiti Näppärälle käy.

Eilisellä metsälenkillä sain toivon mukaan Nelliltä johtajuuspojoja. Hieman kauempana näin kaksi koiraa vapaana ja kun ne bongasivat meidät, lähtivät haukkuen kohti. Meikä otti perkele-asenteen ja huudon, jolloin koirat kääntyivät takaisin. Hyvä mä! Eikä muuten haukkunut Neppari ollenkaan.

Pakkaslukemien innoittamana löysin koirakirppikseltä molemmille karvanopille villanutut, jotka sopii hyvin toppatakkien alle. Lisäksi tilasin molemmille fleece-tossut, kotimaista käsityötä. Katsotaan, kuinka pysyvät menossa mukana.

tossut.jpg