Perjantaina käytiin pellolla juoksentelemassa. Uudet tossut tuli samalla testattua. Hyvät on, vaikkain himpun liian isot. Pysyvät kuitenkin hyvin jalassa, eivätkä häiritse karvanoppien menoa.

Illalla suhattiin treenihallille. Neppiksen kanssa vahvisteltiin yksittäisiä liikkeitä ja tehtiin pieniä pätkiä ohjelmasta. Kuvattiin yksi kokonainen koreografia. Sen perusteella koutsi halusi tehdä pari muutosta, jotka kuulostivat myös mun korvaan varsin järkeviltä. Elsan kanssa veneiltiin sähläyksen säestämänä. Treenattiin pyörähdyksiä, kiertämisiä, pujottelua sekä hyppyjä. Karmeeta säätämistä kyllä oli. Ehkä pitäisi tirpan kanssa palata ihan perus-keskittymistreeniin. Noh, näillä mennään kohti epiksiä.

Lauantaiaamuna mun piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan ajella Hyvinkäälle ohitustreeneihin, mutta ne peruuntuivat. Sain onneksi tuuraajan eli samalla kouluttajalla käyneen toisen koirakon. Ajelin heidän kotikulmilleen Pornaisiin. Vautsi, miten hienossa paikassa tämä koirakko saa asustella: oma "kotitie" keskellä peltoja, eikä juuri muita koskaan näy. Oltiin puhelimitse sovittu kuviot ja lähdin Neppiksen kanssa talsimaan tietä pitkin. Jo kaukaa nähtiin vastaantuleva koirakko. Nelli yllätti mut täysin ja ohitti koirakon irti ollessaan nätisti ilman rähinöitä ja syöksyjä. Käännyttiin ympäri, uusi yritys ja sama tulos. Vau!

Sitten vaihdoin Elsaan ja treenattiin uudelleen, toisen koiran ollessa vapaana. Tämä haukku suoriutui treenistä molemmilla yrityksillä vähintäänkin yhtä hyvin kuin Nepa. Upeeta! Koirakko lähti kotiin ja me jäätiin karvanoppien kanssa nauttimaan upeista puitteista. Lenkkeiltiin ympäri peltoa puolisen tuntia ennen kuin kylmyys otti vallan. Ihanaa oli auringonpaisteessa tallustella ja katsella koiruuksien iloista menoa. Olisin ottanut pari kännyräpsyäkin, mutta puhelin teki pakkasessa tenän.

Sunnuntaina kävin itsekseni hallilla treenailemassa. Neppis yllätti mut jälleen tekemällä uuden liikkeemme hienosti useaan otteeseen. Muutoinkin oli reipas fiilis ja hommat rullasi. Mä tietty itse mokasin, kun harkkailin liian kauan ja lopussa Nelli jo väsyi liiaksi. Tirppa yllätti myös. Teki himpun perjantaita paremmalla keskittymisellä ja jopa neljä liikettä putkeen ennen kuin palkkasin. Jes! Elsan lempiliike on "vene", jolloin kipittää täysiä istumaan kumiveneeseen :D Ehkä me tirpan kanssa saadaan jotain sittenkin aikaiseksi epiksissä. Ainakin ollaan viihdyttäviä!

Treeneistä kurvailin suoraan ohitustreeneihin. Vastapelurina oli tanskandogi. Neppari oli irti ja ohitti taas huippuhienosti, vaikkakin hieman pysähteli ennen ohitusta. Kaksi yritystä ja molemmat sujuivat siis hyvin. Sitten hain Elsan ja Elvis-dogi pääsi harkkaamaan. Yhtä upeasti sujui ohitukset siltäkin. Käsittämätöntä, todettiin toisen omistajan kanssa. Ihan kuin nää koiruudet tietäisivät, että nyt treenataan ja pitää käyttäytyä.

Seuraava ohitustreeni siirtyi torstaille. Siitä siis lisää tuonnempana. Kyseessä onkin ultimate-haaste, sillä vastassa on Neppiksen most-hated-rotu eli belgianpaimenkoira.

Eilen ehdittiin harkkailemaan pienet sessiot Nose Workia. Samalla kaavalla meni kuin ekatkin treenit. Enkä vieläkään tiedä, kumman ottaisin kurssille mukaan. Kysyin neuvoa kurssin vetäjältä, vastausta odotellessa.

Viikon agendalla on uintia, Nose Workia, ohitustreeniä ja tanssiepikset. Hey ho, let's go!