Nose Work 3 -kurssi käynnistyi keskiviikkona. Tirppa oli täpinöissään heti, kun paikan päälle päästiin. Uutena hajuna oli laventeli, jota treenattiin ensin ihan haju & palkka -metodilla. Hajut oli laitettu rakennuksen ikkunalautaan (noin 40 cm maasta) ja tirppa kävi jokaista lähdettä nuuhkimassa saaden palkkansa. Ei ihan keskittynyt kyllä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta teki kuitenkin hommia.

Tokana treeninä etsittiin laventelia traktorien kauhoista, yhteensä kolme lähdettä. Tuuli oli aika kova, joten haju levisi laajemmalle alueelle. Tässä päätettiin koklata myös ilmaisua, mikä kuitenkin oli vielä liian aikaista Elsan kanssa. Tirppa kyllä löysi hajunlähteet, mutta ei malttanut jäädä sitä oikeasti ilmaisemaan vaan jatkoi matkaa, jos palkkaa ei heti tullut. Kotiläksynä siis keston harkkausta, myös palkan laatuun pitää kiinnittää huomiota.

Kolmas treeni sujui Elsalta parhaiten. Siinä etsittiin laventelia kolmesta lähteestä, jotka oli jemmattu terassialueelle, jossa oli pöytä, tuoleja, roskis, portaat, jne. Elsa teki tosi kivasti hommia ja löysi kaksi lähdettä. Kolmas tuntui olevan tosi vaikea kaikille, liekö tuuli ollut syynä.

Kotona ei ehditty valitettavasti viikonloppuna treenata lainkaan. Hyi mua. Tänään ainakin otetaan vahinko takaisin. Yritän samaa myös huomenna, koska keskiviikkona sitten jatketaan kurssia.

Lauantaina oltiin hallilla tanssitreeneissä. Elsa pääsi ekaksi treenailemaan. Tehtiin kaikki ohjelman liikkeet yksittäin läpi ja tirppa sai palkan jokaisesta. Tosi hyvällä innolla mentiin ja onnistumisen iloista nautittiin. Yhdistelin myös parin liikkeen ketjuja, jotka nekin Elsa danssaili kivasti.

Sitten partaveitsi-Nelli pääsi esiintymään. Yritettiin Mariannen kanssa jäljitellä kisatilannetta ja rakennettiin aksasiivekkeistä kehän reuna. Hain Neppiksen autosta ja pienen lämpän jälkeen mentiin "kisaamaan". Marianne istui kehän laidalla höpötellen muka muiden kanssa ja me tehtiin meidän rutiinit ennen kehään menoa. Sitten Marianne pyysi meidät sisään ja alkoi tuijottamaan hiljaisuuden vallitessa Nepparia. Yllättävän hyvin Nelli oli mun mukana, vaikka toki vilkuilikin hieman Mariannen suuntaan. Musa päälle ja pari liikettä. Sitten palkka mun paidan sisästä (namirasia, jonka Neppis sai tyhjentää).

Uutta yritystä heti perään. Alkurutiinit ja kehään. Muutama liike. Jouduin kerran kieltämään muualle haihattelusta, palasi nätisti mun luo kuitenkin. Juostiin kehän reunalle hakemaan namiarasia, jossa superpalkka. Kolmas kerta meni samoissa merkeissä, tehtiin ohjelman loppuosa ja taas superpalkka suoraan multa.

Mariannea nauratti, että Nelli on kyllä sen näköinen, että "Huomaathan sä mut?" "Mikset sä taputa mulle?" "Enkö ookin hyvä?" "Moon stara!". Ekaksi korjaustreeniksi sujui siis hyvin ja tästä on hyvä jatkaa.

Oma koutsimme on tehnyt valtavasti duunia meidän eteen - miiljoonat kiitokset ja arvostukset Sallalle! On helppoa (tai ainakin helmpompaa) treenata, kun saa selvät ohjeet, miten toimia. Salla oli myös konsultoinut Inkilän Leenaa, joka mua ja Neppistä on pari kertaa koulutellut meidän ongelmakohtiin liittyen, ja Leenan mielestä tuijotus-ongelma on ehdottomasti korjattavissa. Leena oli Sallan tapaan sitä mieltä, että Nelli etsii tuijotuksellaan palkkaansa / palkkaajaansa, joten palkan pitää ehdottomasti tulla multa. Leena oli myös katsonut viime kisan videon ja iloikseksi yllätykseksi kommentoinut, että ei todellakaan ole toivotonta menoa, sillä vaikka Neppis tuijotteleekin, tekee se kuitenkin liikkeen aina välissä. Piristi, ehkä jopa lohduttikin.

Lopuksi esiinnyttiin Elsan kanssa Mariannelle. Mikki Hiiri veti tosi hienosti ohjelman puoleen väliin ilman palkkaa, ihan meinasi iloitku meikältä päästä. Sitten vähän sähellettiin ja lopun liikkeet sujuivat hyvin. Kyllä tirppa merihädän selättää, jahka päästää oikeille areenoille. Paria muuvia pitää vielä treenailla kotona, muitakin tietty vahvistella ja ketjuttaa. Ihkua päästä tirpan kanssa syksyllä tositoimiin tanssin saralla.

Ai juu. Olin aika otettu, kun yksi meidän seurasta kysyi mun konsultaatiota tanssin saralla. Olisivat kiinnostuneita starttaamaan HTM-uran ja sekös mua hymyilyttää. Ihanaa, että mukaan saadaan lisää innokkaita koirakoita! Lupaan auttaa parhaani mukaan.