Lauantain tanssitreenit hallilla menivät vallan nappiin. Viriteltiin Nepparille ansa eli tehtiin tanssikehämäinen ympäristö ja istutettiin neljä treenikaveria tuomareiden paikalle - tiukasti Nelliä tuijottamaan. Nelli karahti joka kerta eikä tosiaan meinannut tulla tanssimisesta mitään. Mulla oli kuitenkin suunnitelma selvä eli heti kun sain Nellin huomion ja yhden liikkeen, palkkasin superbileiden säestämän. Eka kerta meni kuitenkin pieleen siinä, että yritin kahta-kolmea liikettä peräjälkeen ennen palkkaa, tokalla kerralla hillitsin itseni vähän paremmin ja kolmas osui jo nappiin.

Pidettiin tuumaustauko ja yksissä tuumin päätettiin testata vielä, miten Neppikseltä sujuu "lentävä lähtö". Jätin koiruuden lämppäalueelle, kävelin kehään, tervehdin tuomarit, käännyin ympäri ja samalla kun peruutin, näytin musamerkin ja kutsuin Nellin. Ryntäsi suoraan luo, teki hypyn, voltin ja kasit - eli just niinku koreografiassa on tarkoituskin. Eikä kertaakaan katsonut tuomareihin. Jes! Tätä taktiikkaa täytyy nyt koklailla uudelleen ja hioa, josko saataisiin tällä selätettyä ongelmaa edes vähän.

Elsakin pääsi estradille. Kerrattiin airon kiertämistä, mihin sainkin hyviä vinkkejä seuralaisilta. Harkattiin myös tassut airolla eteenpäin -liikettä, tosin vielä niin, että tassut pysyisi airolla hetken ja sitten käskystä alas. Hyvin veti tirppa. Loppuun aloitettiin veneen kiertämisen pakertaminen, vaikkei venettä ollutkaan tällä kertaa mukana. Askarreltiin hallilla olevasta sermistä ja parista aksasiivekkeestä vene ja tirppa hokasi aikas äkkiä, mistä on kyse. Tätä on hyvä treenailla kotosalla veneen kanssa.

Sunnuntain Nose Work -treenit peruuntuivat kurjan kelin takia. Tehtiin kotona omatoimitreeninä ulkoetsintää. Laitoin toisen hajun takapihalle porrasaskelman laudan väliin ja toisen etupihan lauta-aidan rakoon. Elsa pääsi töihin ekana ja hyvin duunailikin. Tuo lauta-aita osoittautui yllättävän haastavaksi, mutta malttoi parin lisävihjeen jälkeen etsiä. Toisen hajun takapihan puolelta tirppa löysi suht helposti. Edelleenkään en jaksa lakata ihastelemasta Elsan nenänkäyttöä ja työintoa, mahtista!

Nelli ei ole vielä yhtä innokas nenänkäyttäjä kuin Elsa. Lauta-aidasta ei löytänyt hajua ennenkuin näytin sille oikean kohdan. Takapihan haju löytyi helpommin. Takapihalla Nelli teki muutenkin paremmin töitä ja käytti oikeasti nenäänsä.

Eilen jatkettiin Nose Workia kotona sisäetsinnällä. Elsa oli huikea - ansaitsi palkat ja superkehut. Neppiskin teki paremmin töitä kuin ulkona ja toisen hajun paikallisti ilman sen suurempia apuja. Keskiviikkona sitten jatketaan ohjatuilla treeneillä.

Elsa on nyt parina aamuna osoittanut erittäin poikkeuksellisesti lievää ruokahaluttomuutta, mikä viittaisi iloisiin uutisiin. Mutta mä nyt olen niin objektiivinen, että voi olla myös mun mielikuvituksenkin tuotetta. Niinkuin mieheni mielestä myös tirpan vähän pömpöttävä massu. Jännittävää aikaa siis elellään - loppuviikosta on toivottavasti jo hienoja uutisia.

Tänään mennään polskimaan. Viikonloppua odotellaan myös vesi kielellä, sillä pääsemme Neppiksen kanssa tanssiguru Richard Curtisin oppiin sekä ihastelemaan maajoukkuelaisten treenejä.