Keskiviikkona oli viimeiset ohjatut Nose Work -treenit. Nyt ollaan niinku "täysinoppineita" - ainakin teoriassa - ja kaikki kolme Nose Workin hajua (eucalyptus, laakerinlehti ja laventeli) on tullut tutuksi. Kursseja oli siis kolme, jokaisella opiskeltiin uusi haju. Myös etsintää eri paikoissa harjoiteltiin (sisä- ja ulkoetsintä, ajoneuvoetsintä sekä laatikkoetsintä). Pidin kovasti kouluttajasta Päivi Romppaisesta ja hajutyön lisäksi opin kurssilla uutta asiaa kouluttamisesta sekä lisää omasta koirastani.

Ekana treeninä oli laatikot. Aluksi pari ja sitten lisättiin. Tarkoituksena oli treenailla ilmaisua (Elsan kohdalla istumista), koska se on meillä vielä alkutekijöissään. Hyvin tirppa pääsi hommaan mukaan ja saatiin onnistumisia aikaiseksi.

elsa_laatikoilla2.jpg

elsa_laatikoilla3.jpg

Tokana treeninä tehtiin sisäetsintää, jossa lähteitä oli kolme: tuolissa, lipastossa sekä valkokankaan alaputkessa. Kriteerinä oli ensin ilmaisu tuolissa olevasta hajusta. Otettiin useita toistoja, hyvin meni. Sitten jatkettiin kohti seuraavia paikkoja. Valkokankaan luona olevan hajun löysi seuraavaksi ja otettiin siihenkin ilmaisu mukaan, kun tuli aika kivasti itsestään. Vaikeimman etsittävän Elsa jätti vikaksi. Lipastostakin se haju pitkän nuuhkun jälkeen löytyi ja siitä tirpalle annettiin superpalkka.

Vikana harjoitteena oli hajutesti, joka tehtiin muovikoreilla (12 kpl). Tehtävänä oli löytää ja ilmaista se kori, jossa haju on. Itse en tiennyt, mikä kori oli oikea. Elsa lähti määrätietoisesti nuuskimaan. Pysähtyi hieman pidemmäksi aikaa tokan korin kohdalle, siirtyi hetkeksi nuuskimaan viereistä seinää, palasi sitten korille takaisin ja istui. Ilmoitin "löytö", johon kouluttaja totesi "kyllä". Voi sitä riemua! Oli huikeeta lopettaa kurssi näin hienoon onnistumiseen. Kiitos Merjalle ja Mintulle kurssiseurasta ja kuvista! Nyt jatketaan omatoimitreenailua kimpassa.

elsa_hajutesti_muokattu.jpg

elsa_hajutesti2_muokattu.jpg

Neppis pääsi torstaina fyssarille. Samoja jumeja löytyi kuin aina ennenkin, mutta ne saatiin hyvin auki. Jatketaan jo aiemmin saaduilla jumppaohjeilla, yritetään olla ahkerampia.

Perjantai-illan vietin mejä-tutustumisen teorialuennolla. Kouluttajana toimi mejä-tuomari Tuovi Henttu, joka kävi lajin perusteet kattavasti läpi. Lauantaina päästiin kokeilemaan hommaa käytännössä. Tuovi oli saanut käyttöömme harjoitteluun loistavasti soveltuvan alueen Nummi-Pusulasta. Meitä osallistujia oli kuusi ja teimme pareittain kaksi jälkeä ohjeiden mukaan karttoihin merkityille alueille. Harjoitusjäljet olivat lyhyitä, yhteensä noin 150 metriä.

Kun jäljet oli tehty, ne arvottiin kullekin koirakolle. Jokainen siis pääsi oman koiransa kanssa jäljestämään, mutta myös oppaaksi itse tekemälleen jäljelle. Oli mielenkiintoista nähdä, miten eri tavalla koirat työskentelivät.

Nellin tyyli oli aika vauhdikas ja meni lähes kokonaan ilmavainulla. Lähtömakuulla vaikutti ensialkuun hieman epävarmalta, mutta kun houkuttelin ja kannustin, tutki innolla lähtöpaikkaa. Siitä sitten menoksi. Neppis pysyi jäljellä yllättävän kivasti ja eka kulmakin meni hienosti, vaikkakin makuun merkkausta pitää toki treenata. Tokan kulman jälkeen hieman arpoi suuntaa, mutta pääsi jäljelle takaisin. Lopussa meni aikas haipakkaa kohti kaatoa. Silmät loistaen Neppis kieri sorkan päällä ja oli varsin iloinen löydöstään. Tuovi sanoi, että Nelli on todella yhteistyö- ja miellyttämishaluinen - oho!

Kiitos Merjalle tapahtuman järkkäämisestä ja kuvista! Ja iso kiitos kouluttajalle sekä muille osallistujille, oli kiva päivä.

nelli_mej%C3%A42.jpg

nelli_mej%C3%A4.jpg

nelli_mej%C3%A43.jpg

 

Wappua juhlittiin karvakamujen Sallin ja Santun kanssa. Oli niiden omistaja Maijukin toki paikalla ja toi tullessaan suussasulavaa pätkis-juustokakkua. Siitä ei valitettavasti maistiaisia nelijalkaisille herunut äänekkäistä vaatimuksista ja anovista katseista huolimatta. (Kuvan nappas Maiju)

vappu2016.jpg

 

Sunnuntaipäivä vietettiin hallilla tanssin merkeissä. Tirpan kanssa vaan vähän höntsäiltiin, jotta Elsa tunsi pääsevänsä myös osallistumaan. Nellin kanssa harkkailtiin häiriötä. Täytyy sanoa, että harjoittelu on jo tuottanut tulosta. Treenikaveritkin sen huomasivat, sillä Neppis ei enää tuijotellut yhtä pahasti yleisöä, vaan parin haksahduksen jälkeen keskittyi jo kivasti itse asiaan. Otettiin kaikkiaan viisi settiä ja hyvin meni. Tosin vanha ystävämme haukku on taas palannut kuvioihin :) Mutta siitä viis, jos päästään taas tekemisen meininkiin!

Tällä viikolla on kalenterissa hiljaista, uskokaa tai älkää. Nose Workia ajattelin omatoimina treenailla joku päivä. Torstaina mennään Neppiksen kanssa Saloon tanssiepiksiin ja sunnuntaina on viimeistelytreenit virallisia kisoja varten. Mukavaa viikkoa!