Viime maanantaina korkattiin hallikausi sekä rallytokon että agilityn osalta. Uutena tulokkaana rally-ryhmässämme debytoivat Tarja ja Rane. Harkattiin kolmea pientä radanpätkää, joissa oli vaihtelevasti liikkeitä alokasluokasta voittajaluokkaan. Kaikki ehtivät mukavasti treenailla omaan tahtiin ja lopuksi otettiin vielä parin pätkän mittainen leikkimielinen kisa. Voittajia olivat kaikki, sen verta hyvin sujui. Myös Neppari osoitti näppäryytensä ja osaamisensa, tästä on hyvä jatkaa.

Heti rallyn perään oli Elsan agitreenit. Meinasin tehdä (ja teinkin) emämokan ajatellessani, että voin ottaa verkkokepit osaksi ratasuoritusta. Puolet treeniajasta meni verkkojen asentelussa ja toinen puoli lähes kokonaan lähtöjen treenaamisessa. Harmikseni kukaan treenikavereista ei ehtinyt verkkojen kanssa auttaa. Päästiin juoksemaan rata kaksi kertaa. Ne menivät hyvin, huolimatta ohjaajan stressaantuneesta tilasta. Ehdittiin onneksi treenailla myös laatikkoa sillä aikaa, kun muut olivat radalla.

Verkkokepit jää vielä pois ratatreeneistä, on liian aikaista niitä yhdistää rataan. Onneksi tuo hölmö kokeilu ei vaikuttanut Elsan suorittamiseen, totesin myöhemmin viikolla. Kouluttajan kanssa sovittiin, että meidän treeniaradalla ei toistaiseksi saa olla keppejä eikä kontakteja (poislukien keinu). Katsotaan ensi vuoden puolella sitten niiden tilanne.

Torstaina vedin ulkokauden vikat viralliset treenit ryhmäläisilleni. Kovaa sai radalla pinkoa ehtiäkseen persjättöihin ja valsseihin ajoissa. Ryhmäläiset suorituivat hienosti. Tein myös saman harjoituksen Elsan kanssa. Kolmannella yrittämällä pääsin tirpan vauhtiin mukaan. Suurimman osan ajasta tirppa kulki nenä maassa, mitä lie hajuja kostealla nurtsilla ollut. Treenien lopuksi ryhmäläiset ojensivat mulle skumpan ja keksejä - voi vinde, että lämmitti mieltä ja kostutti silmäkulmaa. Sniif! Ihanaa tietää, että ovat olleet harkkoihin tyytyväisiä.

Ennen treenejä todettiin Elsan verkkokeppien tilanne sekä harkattiin laatikkoa, jossa ollaan taas edistytty hieman. Tirppa hakee asennon hienosti eikä lähde targetille ennen kuin saa luvan. Super-Elsa!

Joulu- ja helmikuussa on luvassa tehotreeniä agilityssa. Eräs ryhmäläisistäni oli ottanut vapaatreenikortin halliin ajalle marras-maaliskuu, mutta ei voi sitä kokonaan käyttää. Parasta on, että ihana Minttu on lupautunut mua ja Elsaa koutsaamaan noilla vapaavuoroilla (silloin kun ehtii). Ihan huippujuttu, sillä a) mun omatoimitreenaaminen ei aina ole kovin tehokasta ja b) Mintun tapa opettaa sopii meille just eikä melkein.

Lauantaina käytiin kasvattajalassa riekkumassa, sunnuntaina puolestaan mummolassa. Uusi viikko pyörähtää tänään käyntiin rallyn ja agin merkeissä hallilla.