Otan hieman edellisen postauksen sanoja takaisin. Sen verta tiukkoja pakkasia on nääs ollut, että talvisäästä nauttiminen karvanoppien kanssa ei ole onnistunut. Lenkit on jääneet minimiin, vaikka takit onkin lämmikkeenä päällä. Tassuthan ne ekana palelee ja lämpimiä, jalassa pysyviä tossuja meillä ei ole (ainakaan vielä).

Eilen oltiin omatoimitreenailemassa kera Maijun&Sallin sekä Mintun&Ricon&Tacon. Neppiksen kanssa ei olla tehty lähes kuukauteen mitään (poislukien yhdet treenit joulukuun puolivälissä), joten Neppari oli yliäyräidensä täynnä intoa.

Ekana vähän lämpättiin seuraamisen merkeissä, ulkona kun tuo lämmittely ei nyt oikein onnistut. Sitten käytiin läpi koreografiaa ilman musaa, liike kerrallaan. Nelli oli tosi hienosti kuulolla ja hieman ylivireessä, kun tuppasi volttia tarjoamaan joka väliin.

Nellin ollessa tauolla, tirppa pääsi kehiin. Harkattiin airon kiertoa, yli hyppyä, soutamista, etutassujen laittamista airolle sekä takajaloilla seisten pyörähdystä. Elsa kyllä osaa, kunhan viitsii keskittyä ja kuunnella, mitä halutaan. Lauantaina imetään Sallalta kaikki ratkaisuvinkit tähän keskittymisongelmaan liittyen.

Neppiksen kakkossetillä tehtiin koreografia musiikkiin. Kiire tuli ja aionkin koutsin kanssa neuvotella alun helpottamisesta. Treenata pitää step-liikettä, jalan-ali volttia sekä back-käskyä yhdistettynä punnerrukseen. Ja tietty loppuasento, jossa Nelli tekee näpyn mun jalkaan ja jää siihen. Kertausta vaativat alun hyppy, käden kiertäminen, juoksussa pyörähdykset sekä näpy käteen. Loppujen lopuksi yllättävän hienosti meillä on liikkeet kasassa, vaikkei hirveesti olla ehditty harjoitellakaan. Hoppua kuitenkin pukkaa, kisoihin on 23 päivää. Hui.

Nelli oli eilen ennen treenejä rokotuksessa sekä silmätarkastuksessa. Kaikki kunnossa, mahtista. Tirppa oli mukana seuraneitinä aiheuttamassa yleistä sählinkiä lääkärin vastaanotolla.

Käytöskoulu on nyt pakkasten myötä aika jäissä. Heh. Treeniseuraa ohituksiin ollaan Facen kautta haettu ja saatukin, mutta nyt ootellaan elohopean nousua hieman siedettävämmälle tasolle. Ei oo Neppis remmissä kiskonut, muuta kuin hieman kotiinpäin eikä olla kotikulmilla muihin koirakkoihin törmätty kolmeen päivään.