Alkuun vinkkivitonen. Neppis pokkasi taannoin epiksistä palkinnoksi itselleni tuntemattoman treeninamin, HauHau Championin Trainingin Stickin. Olin alkuun skeptinen, jotta miten mahtaa toimia. Vaan "dödöpä" onkin karvanoppien suosiossa ja toimii kivasti pikanamina. Hauska keksintö! Tarjolla kahta eri makua.

trainingstick.jpg

Lauantain vietin KoiraExpossa. Olin kuuntelemassa Omakoira-palvelun uusimpia tuulia sekä Kennelliiton ajankohtaisia juttuja. Kivat luennoitsijat ja paljon uutta (sekä myös vanhaa) asiaa. Taas ollaan viksumpia.

Tiistaina käytiin jälleen uimassa. Elsa on kyllä kehittynyt ja nyt voidaan jo päästää tirppa kauhomaan itsekseen altaan päästä toiseen, kunhan joku vaan on vastassa. Muutoin menee riekkumiseksi.

Eilisilta nuuskuteltiin Nose Workissa. Ihan huippukivat treenit ja kaikilla mukavia onnistumisia. Elsan kanssa eka kierros otettiin kolmella purkilla. Pientä elsamaista säätöä oli havaittavissa, mutta löysi kyllä oikean purkin joka kerta. Tokalla kiekalla vaikeutettiin: ekaksi pelkkä hajupurkki, jonka paikkaa vaihdettiin. Elsa löysi hyvin. Sitten otettiin purkki pois ja jemmattiin kolme hajua harsotaitoksissa lähekkäin toisiaan. Elsa oli aika pihalla, vaikka ekan hajun löysikin nopsaan. Tokan ja kolmannen kanssa pikkukoira sai tehdä oikeasti töitä ja ajatella omilla nystyröillään. Sen verta sain luvan avustaa, että otin pari askelta oikeaan suuntaan. Voi sitä riemun määrää, kun E osui hajulle! En tiedä, oliko tirppa enemmän innoissaan hajun löytämisestä, saadusta namista vai yleisön kannustuksesta - joka tapauksessa hurmiotilassa se mun Elsukainen oli! (paparazzi-Pehkoselle jälleen kiitos kuvasta!)

tirppa.jpg

Tänään istun iltaa Suomen Palveluskoiraliiton koulutustilaisuudessa Klaukkalassa. Tarkoitus on oppia mahdollisimman paljon huhtikuun alussa lanseerattavasta Virkku-järjestelmästä. Virkku.net on SPKL:n uusi koe-ja tulosjärjestelmä, jonka kautta voi hakea kisatapahtumia, anoa kisoja ja syöttää / tarkastella tuloksia  sekä etsiä tarvittaessa tuomareita ja/tai koetoimitsijoita. Uudistus otetaan innolla vastaan ja odotukset ovat korkealla.

Lauantaina mennään Elsan kanssa temppuilemaan TuuKKin temppukurssille. Sunnuntaina on vuorossa koiratanssitreenit Sallan opeissa Akaalla. Sinne pääsee Neppiskin mukaan.

Olen pohtinut superpaljon tuota Nepan käytöskoulua purkkeineen. Sallin kolme kulmakivioppia on tuoreessa muistissa ja niitä pyritään tietty noudattamaan: älä anna koiran komennella, älä anna koiran vetää, älä mene koiran luo (vaan anna koiran tulla itsesi luo). Mutta siihen suurimpaan ongelmaan eli rappukäytävärähjäämiseen en saanut ratkaisua ja se hieman harmittaa. Purkkien käyttö rapussa pahentaa asiaa entisestään, joten niiden käyttö jäi siihen yhteen kokeilukertaan. Lenkeillä mulla on ollut yksi purkki varuilta taskussa, mutta en ole sitä tarvinnut. Ohitukset sujuu pääsääntöisesti ok, poikkeuksia toki on. Mukavaa on ollut huomata, että se vetäminen on edelleen poissa.

Juttelin Nellistä eilen pitkän pätkän Päivin (siis Nose Work -kouluttajamme) kanssa. Hän vahvisti epäilyni siitä, ettei Nellin käytöstä saa "sammuttamalla" paremmaksi. Eli on turhaa istua äidin eteisessä ja odottaa Neppiksen oikeaa mielentilaa ennenkuin oven avaa (saisin odotella parikin päivää yhtä soittoa). Nellin käytös on varsin opittua ja verrattavissa esim. valjakkokoiriin, jotka käyvät kuumana kuin hellankoukut ennenkuin pääsevät vetämään. Sen sijaan Nepparia tulisi palkita oikeasta mielentilasta ja käytöksestä, alkuun kotona ja siitä sitten laajennetaan muihin ympäristöihin. Päätin, etten tästä nyt ota isoa stressiä, sillä pääsäntöisesti elämä Neppiksen kanssa on vallan fantsua. Tuumataan ja päivä kerrallaan. Tietty joku johdonmukaisuus mukana pitäen.

Ei muuten saatu vielä vahvistusta, päästäänkö tanssikisoihin kuun lopussa. Tietoa pitää odottaa vielä kuusi pitkää päivää. Pitäkää peukkuja!