Nose Workissa keskiviikkona tehtiin ulko- ja ajoneuvoetsintää sokkona eli ei tiedetty, mihin kouluttaja oli hajut jemmannut. Elsan kanssa päästiin eetteriin ja etsimään hajuja vanhasta kioskirakennuksesta. Tirppa lähtee aina innokkaasti töihin ja tykkää selvästi nuuskimisesta. Meillä siis ongelmana on vielä tuo hajulle jääminen. Sitä pitää vahvistaa paljon ja sen jälkeen voidaan ruveta treenailemaan ilmaisua.

elsa_talo.jpg

Palkkaussysteemi tuntuisi nyt toimivan eli superpalkka rasiasta. Sillä jatketaan ja ensi kerralla kokeillaan kouluttajan suosituksesta kissanruokaa :) Palkkion laatu määrittelee käytöksen vahvistumisen eli onnistumisen / kehityksen.

Toisessa harkassa etsittiin hajua nurmikolta. Elsa otti heti hajun kiinni ja ryntäsi oikeaan paikkaan. Upeeta! Kolmantena treeninä oli ajoneuvoetsintä, jossa vaihdettiin kriteeriksi se, että Elsa tekisi koko ajan töitä matalalla/tassut maassa (ajoneuvoa vasten kun ei tietenkään saa hyppiä). Hajunlähteitä oli tiheään neljä, mutta sovittiin, että kolmella mennään meidän kohdalla. Elsa teki hyvää työtä ja yllättävän kivasti pysyi paria hyppäystä lukuunottamatta alhaalla.

elsa_auto.jpg elsa_auto2.jpg

Kiitos Merjalle kuvista!

Ajoneuvoetsintä me jätetään toistaiseksi tauolle ja keskitytään treenailemaan hajulle jäämistä ja sitä myöten ilmaisua. Ensi viikolla perehdytään laatikoiden saloihin, tai ainakin saada vinkit, miten niitä harkkaillaan.

Käytiin eilen koko perheen voimin metsä- ja peltolenkillä. Olipa kerrassaan fantsua. Neppis veti hirmurallia ja Elsa yritti vähän näön vuoksi olla mukana. Tirppa on tosiaan aika flegmaattinen, ei oikein innostu Nepparin leikkiinkutsuista ja kulkee koko ajan mun takana tai vieressä. Mielenkiinnon kohteet rajoittuvat ruokaan ja nukkumiseen. Voi kunpa nämä merkit nyt ennustaisivat hyvää ja tirpalla olis vauvoja masussa <3 Viikon päästä toivon mukaan viimeistään selviää.

Huomenna mennään omatoimitansseihin hallille keran Maijun ja Mintun. Tarkoituksena on Neppiksen kanssa treenailla pois sitä meidän ongelmakohtaa eli yleisöön tuijottelua. Tirppa pääsee myös mukaan tekemään jotain pientä eli vahvistellaan jo opittua ja treenaillaan palkattomuutta.

Sunnuntaina omatoimeillaan Nose Workin saralla, kun meillä on kimppatreenit Petikossa ulkoetsinnän merkeissä. Aurinkoista viikonloppua!