Takana on viikon mökkeilyt sekä Porkkana 2015. Nyt levätään pari päivää ja sitten suunnataan Tanskan maalle kera kasvattajan. Vierivä kivi ei sammaloidu!

Mökillä koiruudet nauttivat olostaan täysin tassuin. Pihalla vedettiin huiseja leikkejä, jahdattiin myyriä (joita ei juuri ollut), tavattiin kärppä poikasineen, syötiin hirveesti mustikoita, bongattiin kanttarelleja, uitiin ja vedettiin lonkkaa. Olisi kyllä ihana asua jossain vastaavassa paikassa Nepparin ja Elsan kanssa, ainakin kesällä. On niin mahtavuutta seurata karvanoppien iloista menoa möksällä.

Elsa lähti kotiin torstaina ja me Neppiksen kanssa kurvailtiin perjantaina Virroille kohti Porkkana 2015 -viikonloppua. Paikalla oltiin ajoissa purkamassa omat tavarat ja vastaanottamassa innokkaat osallistujat. Homma pyörähti käyntiin tervetulo-sanoilla, käytännön ohjeilla sekä odotetulla luennolla: eläinlääkäri Juha Kallio johdatti meidät terveysasioiden monisyiseen maailmaan. Luento oli sisällöltään aika raskas, mutta sitäkin antoisampi. Kaikki kuuntelivat korvat höröllä koko kaksituntisen ja olivat todella tyytyväisiä. Iltapalan ja -lenkin kautta suunnattiin nukkumaan (= turisemaan koiraa puolille öin).

Molemmat aamut alkoivat osaltani agilitykoulutuksen parissa. Lauantaina toimin Minnan apukouluttajana ja sunnuntaina otettiin hommat toisin päin. Meillä oli neljä ryhmää, joissa yhteensä 18 porkkanhäntää. Voi ihana sitä innokkuutta ja motivaatiota, oli todella ilo nähdä uusia tulevia staroja aksailun parissa. Osa ei ollut koskaan lajia kokeillut ja lopussa karvakorvat menivät jo hyppyjä ja putkea kuin vettä vaan. Puhumattakaan huikeista ohjaajista, jotka olivat todella taitavia ensikertalaisiksi ja imivät oppia itseensä. Superia!

Lauantain lounaan jälkeen oli hieman aikaa lepäilyyn ja valmistautumista tanssiesitykseen Nellin kanssa. Hieman arvelutti, kuinkahan esityksen kanssa käy, kun ulkona ollaan ja häiriöitä on vaikka millä mitalla. Kerrottiin ensin Minnan kanssa koiratanssista yleisesti sekä esiteltiin molemmat lajit, freestyle ja HTM. Sitten päräytettiin Nepparin kanssa parketille. Alku sujui hienosti, selän päälle hypyn jätti Nelli tekemättä, mutta muuten keskittyi uskomattoman hyvin ja saatiin tehtyä hieno esitys. Olen superylppis Nellistä, joka keräsi ansaitusti raikuvat aplodit yleisöltä.

tanssi1.jpg  tanssi2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivän ohjelman päätti leikkimielinen kisa sekä yhteiskuva. Sen jälkeen vetäydyttiin rättiväsyineinä mökkeihin uinumaan iltapalan muhiessa massussa.

Sunnuntaiaamun lajitreenien jälkeen nautittiin lounas ja siihen perään pidettiin loppuyhteenveto sekä kerättiin palaute, joka ainakin ensisilmäyksellä näyttää mahtavalta. Se todella lämmittää mieltä ja sydäntä. Kiitos kaikille osallistujille sekä tietty huipputiimille Minnalle, Sallalle, Merjalle, Suville, Hennalle ja Anskulle - ootte parhaita!

Ai mitä Elsa puuhasi sillä aikaa, kun oltiin Nellin kanssa Porkkanassa? No tirppa kävi Joensuussa kahdessa näyttelyssä valloittamassa tuomarit. Lauantaina ihana Elsa oli paras narttu, avasi cacib-tilinsä ja nappasi myös VSP-ruusukkeen matkaansa. Sunnuntaina tirppa liiteli myös VSP-pallille eli aivan mahtavasti on Elsalla näyttelyt sujuneet. Olen niin ylpeä tirpasta! Kiitos Heidi!

Nyt pyörittelen pesukonetta pari päivää ja keskiviikkona alkaa loman vika reissu kohti Bornholmia. Luvassa on kolme näyttelyä kera Elsan, velipoika-Albertin ja pikku-mäyräkoiran - odotettavissa siis vauhtia ja ei-niin-vaarallisia tilanteita. Peukut pystyyn!

Palataan asiaan, kun arki koittaa. Huomenna käyn vetämässä treenit omalle ryhmälleni kesätauon jälkeen. Kiva nähdä ja kuulla, mitä jengille kuuluu.

P.S. Tästä olen erityisen ylppis. Vihdoin näkyy virallisesti. Neppis <3

tulos.jpg