Terveiset Pyhältä ja Rovaniemeltä! Takana on huikean hieno reissu mahtavien ystävien kera - kiitos Minttu, Maiju ja Merja. (Kuvat kaikkien copyrightilla.)

Startattiin torstai-iltana hieman ennen kymmentä. Auton pakkaus oli tarkkaa puuhaa ja mitoitettu myös jämptisti, sillä mukana oli neljä naista, viisi koiraa ja kaikkien tavarat. Mahduttiin just ja just.

auto.jpg

Matka sujui joutuisasti yötä vasten ajaessa. Ei ollut ruuhkia, valoisaa senkin edestä. Muutaman tunnin unien jälkeen kuskin aina vaihtuessa saavuttiin Rovaniemelle kahdeksan maissa aamulla. Kaupan kautta kohti Pyhätunturia ja meidän mökkiä. Perillä oltiin hyvissä ajoin aattoaamuna kymmeneltä.

Päätettiin lähteä pitkälle lenkille Iso-Kurun ja Karhunjuomalammen maisemiin. Tallusteltiin pitkospuita ja kavuttiin portaita. Loppumatka oli pientä metsätietä. Lopussa nähtiin vielä menneen talven lumiakin (kuvassa Väiski laskee mäkeä). Muutaman tunnin urakoinnin jälkeen palattiin mökille saunomaan ja syömään. Kanttuvei oltiin ysiltä - juhannusaatto meni siis varsin maltillisissa tunnelmissa. Koiruudet tulivat hyvin toimeen keskenään, tosin pidettiin lauma kahtena osana sisällä. Elsaa ainakin nukutti hyvin Merjan sängyssä :D

isokuru.jpgv%C3%A4iski.jpg

m%C3%A4lsis.jpg

Lauantaiaamuna suunnattiin näyttelypaikalle kymmeneksi. Minttu oli kehässä Simo-snautserin kanssa. Pari esiintyi hienosti Simon ollessa PU3 ja palkittiin oikeaksi cacibiksi siirtyvällä vara-cacibilla. Hyvä Simo ja Minttu & onnea, ihan mahtavaa! Koko ihmispoppoo pääsi nauttimaan Simon menestyksestä illansuussa, kun Minttu tarjosi kuohuvat Pyhätunturin huipulla Tsokassa.

Illalla saunottiin ja käytiin heittämässä talviturkki Pyhäjärveen (13,5 astetta veden lämpö). Puhuttiin tietty myös koiraa ja pelattiin Aliasta. Tietty. Salli-saunakoira (suomenlapinkoira) nautti urosten vankkaa suosiota.

Sunnuntaina koitti uusi päivä näyttelyssä, vuorossa cairnit ja suomenlapinkoirat. Onneksi käytiin treenailemassa kasvattajan opeissa edellisenä viikonloppuna Tuurissa, sillä Elsa esiintyi mun kanssa tosi hienosti. Ainoastaan liike pitäisi saada vielä reippaammaksi. Mutta siis upeasti tirppa veti ollen valioluokan kakkonen SA:lla. PN-kehässä ei sitten enää pärjätty, mutta siitä viis. Meillä oli hurjan kivaa ja tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä kehässä.

keh%C3%A4ss%C3%A43.jpg

keh%C3%A4ss%C3%A42.jpgkeh%C3%A4ss%C3%A4.jpg

Väiski esiintyi Merjan kanssa hienosti avoimessa luokassa ollen luokkakolmonen. Luca menestyi Mintun kera upeasti ollen PU2 ja sai myös vara-cacibin. Salli ja Maiju misseilivät itsensä luokkakolmoksi. Hienoa tytsyt! Meillä oli siis kelpo päivä näyttelyssä tänäänkin.

Lähdettiin kehän jälkeen kohti kotia - poikettiin kyllä Napapiirillä ottamassa vielä turistikuvia. Paluumatka sujui joutuisasti ja kotiuduttiin Elsan kanssa kahdelta yöllä. Väsyneinä, mutta onnellisina. Neppari-rakas olikin meitä vastassa hienossa kesätrimmissään ja leikiksihän nuo kaksi vielä laittoivat siinä vaiheessa, kun meikä painoi pään omaan tyynyyn.

Kerrassaan mahtava reissu, huikea seura ja juhannusnäyttely - jää huippuhienot muistot! Kiitos parhaille reissunaisille!