Tiistaina päästiin vihdoin uimaan ja nyt olisikin tarkoitus käydä polskimassa joka viikko. Neppis kauhoi taas mielettömällä innolla ja tirppakin on edistynyt hurjasti. Vielä tosin pikkukoira ui liinassa, sillä muutoin saattaisi vetää ranttaliksi.

Nose Workiin pääsi mukaan Elsa. Keskustelin asiasta kouluttajan kanssa ja hän oli sitä mieltä, että rauhoittuminen ja keskittyminen vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa kuin tuo Neppiksen tassun tarjoamisen poistaminen. Tirppa siis nuuhkutteli itsensä kurssille.

Elsa keskittyi alkutilanteeseen hyvin ja odotti nätisti lupaa päästä purkille. Mutta sen vaikeudet olivatkin sitten itse purkkityöskentelyssä: sattumanvaraisesti nuuski eikä yhtään miettinyt, missä se haju oikeasti olisi. Tirppa tarjosi myös mielellään peruuttamista ja makuulle menoa, jos ei namia tippunut. Tehtiin kaksi settiä ja eka meni huomattavasti paremmin kuin toinen.

Kotiläksyksi saatiin kahdella purkilla treenaamista, jossa purkkien paikkaa vaihdetaan. En saa auttaa (edes vahingossa liikkeilläni tai sanoilla), vaan tarkoitus on, että Elsa itse miettii ja hokailee. Samalla kaavalla harkkailen sitten Neppiksen kanssa. Mun pitää siis muistaa olla sähläämättä, antaa selkeä vihje ja odottaa, että koiruus itse miettii ja tekee. (Sain vinkin, miten purkit pysyy pystyssä lattialla: kukkaruukkujen sisään ja joku paperi-/kangaspala vaimentamaan meteliä.)

Nellin käytöskoulu on edennyt ihan mukavasti. Pieniä takapakkeja välillä tulee, mutta niistä me ei masennuta. Edelleen kulkee hihnassa hienosti ja ohituksetkin sujuu suht kivasti. Tietyt rodut vaan yksinkertaisesti aiheuttaa sille angsteja. Seuraavat ohitustreenit on sovittu sunnuntaille ja maanantaille.

Tänään pitäisi kertailla ja vahvistella molempien karvanoppien kanssa koiratanssiliikkeitä. Epikset on lauantaina ja varsinkin tirpan ohjelma on aika puolitiessä. Tai siis koreografia on kyllä mietitty valmiiksi ja vetimet on kunnossa, mutta ei olla kauheesti ehditty treenaamaan. Neppiksen kanssa tilanne on parempi ja vahvistankin vain paria liikettä, muutoin pitäisi tanssin sujua. Kuin tanssi.