Viikonloppu vierähti Nepparin kanssa Luukissa muiden cairnistien seurassa Tutustu Nose Workiin -kurssilla. Kouluttajana toimi Erkku Kottonen.

Kurssi oli kaksipäiväinen, molempina päivinä oli kolmen tunnin sessio. Meidän ryhmässä oli yhteensä kuusi koirakkoa. Lauantai alkoi lajiesittelyllä. Sitten aloitettiin helpolla harjoituksella, jossa koirat oli tarkoitus ssada kiinnostumaan laatikoista. Tämä sujui hienosti kaikilta, sillä kukapa cairn voisi olla vastustamatta "ilmaisia" nameja. Tässä Nellin tyylinäytettä (kiitos Merja kuvasta).

nepa_nosework.jpg

Seuraavassa harjoituksessa otettiin mukaan itse haju eli eucalyptus, jota laitettiin laatikkoihin kiinni huopatassun avulla. Taas tuli nameja, kun haisteli innokkaasti. Harjoituksilla siis yritettiin saada koirat kiinnostumaan laatikoiden lisäksi myös hajusta.

Sunnuntaina päästiin sisäetsintään eli hajua etsittiin huonekaluista. En ollut ollenkaan varma, että Nelli osaisi etsiä pelkkää hajua, koska harjoituksia oli takana tosiaan niin vähän. Homma alkoi niin, että hajun viereen laitettiin kiinni nami, jolloin ohjattiin koiraa oikeaan paikkaan. Kun koira meni vielä uudelleen haistelemaan samaa kohtaa, se palkittiin superkehuilla ja nameilla.

Tokassa harjoituksessa jätettiin namit pois, eli huonekaluissa oli vain haju. Neppari osoitti pätevyyttä Nose Workin saralla, sillä se löysi molemmat hajun lähteet, vaikka välissä touhusi kyllä vähän muutakin. Olipa mahtavaa huomata, että nenu toimii :D

Nyt päästään myös kotona harjoittelemaan, sillä ostin kurssin päätteeksi eucalyptus-pullon mukaan. Pikku-E perehdytetään kotosalla Nose Workin saloihin. Suunnitteilla taitaa kuuleman mukaan olla omatoimitreeniryhmä Merjan johdolla, joten tästä lajista kuullaan vielä.

Viime viikko meni muutoin aksailun merkeissä. Tiistaina vedin ryhmälle treenit, tehtiin sitä piirinmestaruuskisojen rataa. Torstaina käytiin kouluttajaporukassa omatoimitreenailemassa. Ilma oli tosi huono ja se näkyi kyllä tirpan askeleessa. Pujottelu sai lähes itkun silmään, niin toivottomalta homma nyt näytti. Mutta en lannistu. Jos olen Neppiksenkin saanut pujottelemaan, onnistun siinä myös Elsan kanssa. Muutoin treenit sujuivat keliin nähden ok.

Tällä viikolla siis uutta usvaa putkeen!