Viikonloppuna oltiin aikas rauhakseltaan. Lauantaina yritin saada karvanoppien ylimääräiset energiat pois kunnon peltolenkillä. Aika hyvin onnistuinkin. On ihan huippumahtavaa, että Neppis ja Elsa leikkivät niin paljon keskenään. Hirmurallia vetivät puolin ja toisin <3

Eilen tein pienet Nose Work -treenit tirpan kanssa. Sisäetsintä, jossa kolme hajulähdettä (kaksi huonekalutassussa ja yksi taitoksessa). Piilotin hajut meidän makkariin. Elsa eetteriin, vihjesana ja hieman apuohjausta. Heti, kun tirppa alkoi tehdä hommia, pysyin taka-alalla. Löysi ekan (yöpöydän sivussa) hienosti. Sitten jatkettiin järjestelmällisesti. Välillä ote hieman herpaantui ja hyppi sängylle, mutta sitten taas jatkoi. Oli hienoa huomata, kuinka se pääsee hajulle ja alkaa tosissaan etsimään. Löytyi siis tokakin (koristepullon kaulasta) ja ilo oli ylimmillään. Kolmannen kanssa teki jälleen pisimpään hommia. Taitos oli kenkäkaapin alalaatikon yläreunassa. Hieman autoin ja Elsa pääsi hajulle. Se on liikkis, kun se oikeesti nuuskii niin, että desibelit nousee. Kolmaskin siis bongattiin ja tirpalle superpalkka ja -kehut.

Tokana settinä vahvistettiin ilmaisua eli maahan menoa, kun hajulähde löytyy. Ihan pelkällä purkilla ja taitoksella tehtiin. Ei vielä vakuuta tuo ilmaisu, mutta sikshän me reenaillaan.

Neppiksen kanssa harkkailtiin muutamaa tanssimuuvia, kun ne kisat lähestyy uhkaavasti. Tarkoitus oli alunperin käydä sunnuntaina treenaamassa hallilla, mutta olosuhteiden vuoksi ne harkat jäi väliin. Kerrattiin pujoa sekä punnerrusta ja vahvisteltiin kontaktia.

Oon varannut lauantaiaamuna tunnin vuoron hallilta ja silloin on tarkoitus vahvistaa muutamaa yksittäistä liikettä sekä käydä koreografia läpi ilman musaa niin, että Neppis saa palkan joka muuvista. Vedän esityksen läpi myös musiikin kanssa ilman koiraa. Näillä eväillä lähdetään sunnuntaina metsästämään sitä kolmatta kumaa.

Tirpan juoksuja täällä odotellaan kuin kuuta nousevaa. Odottavan aika on tunnetusti pitkä. Vielä ei ole näyttänyt merkkiäkään.

Kerrottakoon myös kunniasta, joka mulle suotiin alkuvuodesta. Minut valittiin mukaan Suomen Palveluskoiraliiton alaiseen koiratanssityöryhmään, jossa on lisäkseni mukana varsin päteviä ja pitkäaikaisia lajin edustajia. Onpa hienoa päästä mukaan tekemään lajia yhä tunnetummaksi ja aktiivisemmaksi.

T. Virallisesti pätevä koiratanssin koetoimitsija

kt-koetoimitsija.jpg