Enkeli papan ohi kulki,
hiljaa papan silmät sulki.

Pappaa lämpimästi muistellen,
Nelli ja Elsa

___________________________________________________________________________________

Viimeisimmät ohitustreenit toissa maanantaina sujuivat tutun kuvion mukaan. Vaikka vastapelurina oli belggari, Neppis teki hienot ohitukset vapaana. Samoin onnistui belggarikin. Todettiin, että seuraavat treenit pitää järkätä metsään, jossa homma tulee koiruuksille enempi yllärinä ja nähdään, miten sitten käy. Lisäksi otan vastedes Elsan aina mukaan, sillä Nelli on sellainen ketku, että varmasti aistii treenitilanteeksi sellaiset ohitukset, joissa tirppa ei ole mukana.

Toissa keskiviikon Nose Workissa treenailtiin kolmella purkilla. Nostettiin ensin kriteeriä niin, että naksautus tuli vasta tokasta nuuhkusta. Sen jälkeen vaadittiin pidempää nuuhkua. Tirppa suoritui kohkaamisestaan huolimatta yllättävän kivasti. Merja nappas pari kuvaakin Elsasta tositoimissa.

elsa_nosework2.jpg  elsa_nosework.jpg

 

Viime lauantaina oltiin Nellin kanssa virallisissa koiratanssikisoissa, kumaa metsästämässä. Oltiin paikalla aamusta iltaan, sillä Cairnterrierikerho toimi järjestäjänä. Meitä oli pieni, mutta sitäkin tehokkaampi talkooporukka, joten järjestelyt sujuivat hienosti. Kiitos vielä te kaikki ihanat!

Neppis esiintyi FS ALO-luokan ekana (kuvassa Nellin kanssa valmistaudutaan). Tanssi ei sujunut ihan yhtä hyvin kuin viikon takaisissa epiksissä, mutta olin silti (olosuhteisiin nähden) varsin tyytyväinen. Alku meni aikaslailla nappiin, keskellä pieniä hairahduksia ja bravuuritemppu vaati vähän patistelemista. Loppu ok. Sen verta upeasti Neppari kuitenkin tykitti, että saatiin toka kuma alokas-luokasta.

kumaruusuke.jpgneppis_lampassa.jpg

 

Tässä video Nellin esityksestä

Sitä vikaa kumaa lähdetään toivon mukaan tavoittelemaan tämän kuun lopussa Janakkalan kisoihin. Katsotaan, saadaanko paikka.

Elsa pääsi sunnuntaina trimmiin. Kyllä se aika turjake jo olikin. Tirppa vedettiin lyhyeen turkkiin ja nyt se vasta tirpalta näyttääkin. Vai mitä ootte mieltä?

elsa_trimmi.jpg

Tiistaina oltiin polskimassa tutussa poikaporukassa ja keskiviikkona oli vuorossa Nose Work. Ei oltu tehty yhtään kotiläksyjä, joten jatkettiin siitä, mihin edellisellä viikolla jäätiin. Kolmella purkilla mentiin. Malttoi odotella lupaa joka kerta. Innolla nuuhki purkkeja ja löysi oikean joka kerta, tosin touhotus oli taas huipussaan. Elsalla on hassu tapa työntää kuono mahdollisimman syvälle siihen purkkiin, jossa haju on. Ilmaisu siis tuli itsestään :D Nyt tsempataan kotona ja pyritään siihen, että tirpalle voisi opettaa vihjesanan ennen ensi viikkoa ja päästäisiin purkeista eroon. Tosin mikään kiire tässä ei ole eli Elsan tahtiin mennään. Neppiksen kanssa treenaillaan myös, tosin ei lainkaan tavoitteellisesti, vaan puuhastelun merkeissä.

Eilen oltiin fyssarilla. Elsa oli hyvässä kunnossa, Neppiksen vasen lonkka on aika huonona. Tarkkailen nyt tilannetta, sillä yksi mahdollisuus on, että Neppis on jotain venäyttänyt liukkailla keleillä. Mitään en ole huomannut kotioloissa ja viime hoitokerralla ei ollut mitään kummallisuuksia, joten toivon mukaan kyse on jostakin pienestä ja ohimenevästä. Varmuudeksi varattiin Nellille uusi aika kolmen viikon päähän.

Huomenna menen Kennelliiton järjestämään KoiraExpoon kuuntelemaan mielenkiintoisia luentoja ja toivon mukaan tapaamaan tuttuja. Sunnuntaiksi on buukattu vapaatreenivuoro.

Mukavaa viikonloppua!