Ainakin teoriassa. Vietin viikonlopun Lahdessa Villähteen Agility-Urheilijoiden järjestämällä koulutusohjajan peruskurssilla (osa 1). Mukana oli yksi seurakavereista, joten saatiin lyödä viisaat päämme yhteen oikein kunnolla. Kouluttajana toimi Arto Laitinen - sama tuomari, jonka radalta saimme viime keväänä Nepparin kanssa sen sertiin oikeuttavan vikan nollamme.

Molemmat koulutuspäivät noudattivat samaa kaavaa: aamulla teoriaa ja päivällä harjoituksia - sekä käytännön että paperilla. Aika kului todella nopeasti ja aikataulu oli tiukka. Mutta kunnialla selvittiin. Kurssin toinen osa pidetään huhtikuussa ja sitä ennen suunnittelen ja vedän viidet treenit seuramme koulutusohjaajien valvovan silmän alla. Toinen treenisetti on sitten luvassa huhti-touko-kesäkuussa, minkä jälkeen koulutusohjaajan kortti on toivon mukaan plakkarissa.

Viime viikolle suunniteltu uinti jäi väliin, kun osallistujia olisi ollut vain Nepa ja tyttärensä Taika. Mälsiksellä alkoi nääs juoksu. Treeneihin kuitenkin päästiin lauantaina. Harkattiin vauhdikkaita keppikulmia, kolme verkoista oli otettu pois. Eka setti sujui fantastisen hyvin. Keinun tilanne myös tsekattiin, so far so good. Ja tähän olisi Elsan treenisessio pitänyt lopettaa. Mutta laitettiin pienelle tauolle, jonka jälkeen ei treenit sujuneetkaan enää hyvin. Edelleen itselleni tolkutan: lopeta aina, kun menee huipusti.

Elsan huilatessa Neppari pääsi höntsäilemään aksaa. Sitten kerrattiin muutamaa jo opittua koiratanssitemppua ja kokeltiin yhtä uutta: käsipujottelua. Treenitaktiikkaa vaihdettiin, koska muutoin ei ikinä saataisi moista temppua sujumaan. Nelli pääsi vielä lopuksi vähän huitelemaan, mutta pikku porsas ei meinannut millään enää antaa kiinni ja vaan juoksi ympäri hallia aarrepallo suussa. Seuraavia treenareita nauratti kentän laidalla, mua ei. Kiitos Mintulle huipputreeneistä, I'm lucky <3

Rallytokoilu jäi maanantailta väliin johtuen kodinvaihtosuunnitelmista. Mutta tarkoitus olisi päästä treenaamaan perjantaina. Ai niin, Elsan episura jää odottamaan korkkaustaan, sillä nuo juoksut sotkivat suunnitelmat senkin osalta. Mä siis vaan talkoilen koko rahan edestä :)