Täytyy sanoa, että minusta on vallan kivaa, että syksy tulee ja sitä myötä saa rutiineista taas kiinni. Etenkin treeneihin liittyen.

Tiistaina kävin vetämässä ryhmälleni aksatreenit. Paikalla olikin vain kaksi koirakkoa, joten otettiin intensiivisiä täsmäharjoituksia: niistoa, päällejuoksua ja irtoamista sekä pujottelua. Kyllä olivat taas päteviä, vaikka kuumuus meinasi häiritä keskittymistä. Pääsin myös Elsan kanssa treenaamaan pujottelua. Viisi verkkoa ja hypyt molemmissa päissä. Pari stiplua tuli, mutta pääsääntöisesti meni hienosti. Nyt on taas terästäydyttävä - treenattava useammin ja lyhyitä sessioita.

Eilen oli sitten vikat omat harkat hallilla. Kouluttajana oli minulle uusi tuttavuus, Miisa Riiali (Tmi Koirakorpi). Käytiin ensin Miisan kanssa yhdessä rata läpi ja pohdittiin eri vaihtoehtoja hyötyineen ja miinuspuolineen kuhunkin kohtaan. Rata näytti siis tältä:

rata_miisa.jpg

Oltiin Elsan kanssa vikana vuorossa. Tavoitteeni oli tehdä pätkä 1-11. Alun (3 ja 4) valsseja hiottiin useampaan otteeseen, kun taas tuppasi olemaan myöhässä ja myös valumaan. A:lle viennissä piti muistaa maltti ja 7-takaakierrossa piti luottaa koiraan ja juosta hippulat vinkuen persjättöön 8-9 -väliin.

Tehtiin lopuksi myös pätkä 19-26. 21-putken juoksin"yläkautta" 22-23 hyppyjen väliin, jossa persjättö ja siihen perään vastakäännös 23-hypylle. Sitten vauhdikas loppusuora. Tirppa tykitti.

Plussaa Elsan lähdöistä. Varasti vain ja ainoastaan kerran. Sen jälkeen pysyi siellä kuin tatti, vaikka välillä jäin höpöttämään kouluttajan kanssa ennen lähtölupaa. Plussaa myös A:sta. Pysähtyi hienosti yhtä kertaa lukuunottamatta, joka sitten tietty korjattiin. Plussaa Elsalle myös innokkuudesta ja kuuliaisuudesta, hyvä tirppa!

Miinusta mulle osittaisesta keskittymiskyvyn puutteesta sekä mahdottomista ohjauskuvioista, joista en ollut aina itsekään perillä. Paniikissa tämä täti yhdisteli näppärästi valssin ja vastakäännöksen, jolloin kukaan ei tiennyt, mitä pitäisi tehdä ja mihin mennä. Noh, laitetaan kesäloman piikkiin :)

Syyskuun ajan treenaillaankin kouluttajien kesken kentällä. Ensi viikolla saan täsmätreeniä, kun taidetaan olla Anjan kanssa kahdestaan. Tai siis on tietty Hilla, Sofi ja Elsa mukana.

Nellikin oli muuten treeneissä mukana turistin roolissa. Sillä aikaa kun odottelin, että päästään Elsan kanssa radalle, tein Neppiksen kanssa vähän koiratanssin kotiläksyjä. Käden kiertäminen näyttäis alustavasti sujuvan ihan näpsäkästi.

Hyvää viikonloppua! Elsalle voi pitää lauantaina tassua pystyssä, sillä tirppa menee Tervakoskelle esiintymään.

P.S. Päästiin Nepparin kanssa lehteen.

image1.jpg